Vi tar oss till Borås där hemmalaget Elfsborg tar sin an Gefle och här är såklart Elfsborg jättefavoriter, med all rätt kan jag tycka. Man kommer dock från en förlust mot Göteborg senast och man lär vara väldigt revanschsugna. På hemmaplan är man nästan alltid starka och lär pressa framåt hela matchen. Gefle förlorade mot Malmö hemma senast och har nu även problem med spelare som är borta. Lär få det jobbigt med andra ord.

  • Elfsborg – Gefle
  • Spel: Elfsborg -1.5 hörnor
  • Odds: 1.60 @ Unibet
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Elfsborg förlorade alltså senast mot Göteborg men man gör ändå en helt okej match. Man har mycket boll i längre perioder och visst kunde man fått med sig poäng ifall domare Michael Lérjeus gett rött kort och straff vid en situation där en göteborgare tog med handen på mållinjen. Hur som helst så lär man komma ut som hungriga vargar här och ösa på som vanligt när man spelar på hemmaplan för där är man bra. Elfsborg har nästan alltid varit duktiga på just hörnor på hemmaplan dessutom. Ska även sägas att laget saknar offensiv spetskompetens i form av Per Frick och Lasse Nilsson som är skadade. Så det kanske inte görs så mycket mål denna dag, men desto mer hörnor?

Siffrorna på Elfsborgs senaste 5 hemmamatcher i hörnor: vs Örebro 9-1, vs Helsingborg 5-2, vs Malmö 2-5, vs Kalmar 6-0, vs AIK 4-4. Vi ser att mot lag där man är spelförande som mot Kalmar, Örebro och Helsingborg så skapar man betydligt fler hörnor än när man möter tuffare motstånd som också gärna vill ha mycket boll. Nu möter man Gefle och tror på samma siffror som mot Kalmar eller Örebro typ.

elfsborg    Gefle

Gefle kommer från en förlust mot Malmö, men inte bara förlusten i sig som gör ont, även det faktumet att anfallaren Dioh Williams skadade sig. Lägg även till att mittfältaren Robin Nilsson nu är avstängd och att mittbacken Jesper Florén är skadad sen tidigare, 3 tunga avbräck helt klart. En annan tilltänkt startspelare är mittbacken Anders Wikström men skadad sen förut också. Många borta i ett Gefle som inte har lika bred trupp som många andra. Nu ska man alltså åka till Borås och möta Elfsborg vilket många anser vara den tuffaste bortamatchen på säsongen eftersom Elfsborg alltid är så starka på hemmaplan på sitt konstgräs. Man lär inte få röra bollen så jättemycket vilket såklart försämrar lagets chanser att skapa chanser och hörnor framåt.

Kollar vi Gefles senaste 5 bortamatcher i form av hörnor så har vi siffrorna: AIK 7-4, Norrköping 6-5, Djurgården 4-3, Helsingborg 7-4, Örebro 8-5. Vi ser att man förlorat hörnmatchen i alla dessa matcher och i 3 av dom är det med 3 hörnor dessutom. Nu möter man alltså ett Elfsborg som kommer ha stort bollinnehav och alltid är starka på hemmaplan, men man gör det med flera tunga avbräck.


Elfsborg söker revansch från västkustderbyt senaste där det blev torsk mot Göteborg. Nu måste man vinna för att återigen få nos om serieledningen. Man ska alltså möta ett Gefle på hemmaplan och kan inte tänka mig att man låter Gefle rulla boll så mycket utan det här kommer man få bestämma från start till mål. Hörnor lär absolut skapas. Gefle har flera bra namn borta och lär få ställa in sig på att försvara och kanske kontra, men så mycket chanser lär man inte skapa för Elfsborg kommer ha bollen nästan hela tiden. Jag spelar på Elfsborg -1.5 hörnor till oddset 1.60. Tror mycket på spelet och insatsen blir därför hög här. Jobba!!

/ L’orso