Här har vi ett Elfsborg som verkligen hittat toppformen nu efter en sisdär inledning där resultaten inte gått deras väg. Men nu har man två raka segrar och man möter ett Gefle som kollapsat helt senaste två matcherna och släppt in hela 12 mål. Borta mot Elfsborg är aldrig en lätt match och det kan mycket väl rinna iväg igen tror jag. Kanske inga tennissiffror men likväl 2,3-0 kanske. Tror form och klass fäller avgörande här helt klart till Elfsborgs fördel.

  • Elfsborg – Gefle
  • Spel: Elfsborg -1.5
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Elfsborg spelade riktigt bra och förtjänade segern borta mot AIK för 3 matcher sen men förlorat för att målvakten Stuhr Ellegaard tabbade sig två gånger. Men spelmässigt var man riktigt bra i den matchen. Det spelet tog man in i matchen hemma mot Djurgården som man vann övertygande med 3-0. man åkte sen till Falkenberg och vann den svåra matchen med 1-2 efter att ha varit det bättre laget där också. Så just nu är man både i bra form och man får resultaten med sig som man inte riktigt fick förut, där man gjorde riktigt bra matcher mot Häcken borta bland annat men förlorade, som mot AIK också. På hemmaplan är man normalt sett väldigt svårslagna och brukar oftast vara väldigt bra. Man har också varit bra mot just Gefle senaste åren. 8 segrar och 1 oavgjord senaste 9 matcherna och 5-1 hemma mot Gefle ifjol, samt 2-3 på bortaplan.

I hemmalaget så saknar man ingen, just i detta nu ska sägas (skrivs på torsdagsförmiddagen). Men man lär ställa upp med ett starkt manskap.

elfsborg    gefle

Gefle har varit bedrövliga defensiv senaste två matcherna och släppt in hela 12 mål. Smått osannolikt faktiskt. Borta mot Häcken tog man ledningen med 0-1 men släppte sedan in 6 mål och snudd på underkant till fler mål för Häcken. Sedan mötte man Göteborg hemma och vände 0-1 till 2-1 men på något sätt kollapsade man återigen och släppte in 5 mål i andra halvlek och därmed hade man släppt in 6 mål ännu en gång.

Kollar vi på de tidigare matcherna så fick man 1-1 hemma mot Helsingborg i premiären där man gjorde en svag match, och sedan kunde man vinna borta mot Sundsvall när dom tog ett rött kort efter att ha haft en 1-0 ledning, men Gefle vände och vann i slutet. Man har sedan gjort matcher mot Djurgården, Jönköpings Södra och Östersund där man inte hade speciellt mycket att hämta. Man likar alltså ett bottengäng detta år. Och att man med resultaten i bagaget och det trista självförtroende ska åka till Borås för att möte ett formstarkt Elfsborg känns som en riktigt tuff match.

I bortalaget så saknas det inte många heller. Vi stryker dock anfallaren Emil Bellander och mittfältaren Simen Rafn som är långtidsskadade.

———————————————————————————————————————————————————————

Elfsborg är inne i en riktigt bra form just nu både spelmässigt men också resultatmässigt. På hemmaplan vet vi sen tidigare att man är riktigt starka normalt sett. Tror vi kommer få se ett Elfsborg som går ut och visar vad dom kan när man nu har bra självförtroende. Gefle ser helt tvärtemot, det vill säga formsvaga och helt utan självförtroende. Man har ledningen i två matcher i rad men släpper in 6 mål i båda matcherna. Känns helt klart som ett bottengäng i år. Här lär man få det väldigt tufft återigen. Jag spelar Elfsborg att vinna med minst 2 bollar till oddset 1.90. Insatsen är strax över medel. Jobbba Elfsborg!

/L’orso