Medan övriga topplag tappar poäng har Elfsborg ett bra läge att sätta sig i en delad ledning av Allsvenskan. För det krävs det en seger i dagens hemmamatch mot Gefle. Ja, ett Gefle som faktiskt är det lag som har bäst resultat på Borås Arena. Ikväll tror jag att man har goda möjligheter att fortsätta på den statistiken, och spelet blir därefter.

  • Match: Elfsborg – Gefle
  • Spel: Under 2,5 mål @ Bet365
  • Odds: 2,20
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Det är en underlig säsong av Allsvenskan, det här. Efter att Elfsborg tagit ett rejält och stadigt grepp om serieledningen har man tappat fart nu under hösten. Nuförtiden hackar man sig fram och det finns stora frågetecken för lagets målproduktion. Under helgen har både AIK och Häcken tappat poäng på hemmaplan, vilket innebär att om Elfsborg tar tre poäng i den här matchen går man upp i delad serieledning, tillsammans med Malmö.

Vad det gäller den här matchen tror jag att Elfsborg kommer få det tufft. Som jag nämnde i inledningen är Gefle faktiskt det lag som har tagit flest poäng på Borås Arena. Sett till hela säsongen är det väldigt få matcher där jag tycker att Jörgen Lennartsons lag har imponerat spelmässigt. Nu när resultaten dessutom börjat utebli kan man fråga sig hur det står till med harmonin i truppen efter tappat den stora ledningen man införskaffat.

Gefle vars försvarsspel säsong efter säsong fortsätter imponera. Gefle-målvakten, Mattias Huggosson, har faktiskt hållt nollan i elva stycken matcher den här säsongen. Vilket är, tillsammans med Etrit Berisha (Kalmar FF) nästbäst i den statistiken. I den här matchen är det väl direkt ingen högoddsare på att Pelle Olsson kommer se till så att laget, precis som på Råsunda där man vann med 1-0, parkerar den klassiska Gefle-bussen långt ner på egen planhalva.

Även om Elfsborg såklart är väldigt välmedvetna vad för typ av taktik Gefle kommer med tror jag att den kommer ställa till med väldigt stora problem. Elfsborg har problem med att lukra upp kompakta och tajta försvar och i svensk fotboll får man leta länge efter ett mer kompakt försvar än det som Gefle sitter på. Det här luktar onekligen målsnålt och 2,20 som Bet365 erbjuder är väldigt högt. Det spelas med en insats strax över medel.

Utöver det måste ett sidospel prövas:

Resultatet 0-0 @ 15,00 hos Bet365. 0,5 units.

Lycka till!

/Mikel