Äntligen dags för Allsvenskan att sparka igång till vårvädret. Jag vänder blickarna mot konstgräset på Borås Arena där de eviga guldfavoriterna Elfsborg tar emot Djurgården. Jag undviker 1×2-lir när det ska premiärspelas och koncentrerar mig på ett spel som kan visa sig vara vinnande i längden, framförallt när det ena laget är inblandat. Vi hugger direkt!

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: Elfsborg-Djurgården
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 31/3

Elfsborg rustar i vanlig ordning för guld. Intressant rotation i ledarstaben för den här säsongen då den förre U21-kaptenen Jörgen Lennartsson har klivit in istället för Magnus Haglund. Truppen ser precis som alltid stark ut på pappret och kan man styra upp det, traditionellt sett, svaga bortaspelet så kan man nog vara inblandade i den absoluta toppstriden när vi närmar oss slutomgångarna.

Djurgården har haft några mindre framgångsrika år bakom sig nu och det har varit relativt tyst kring blåränderna så här på förhand. Även om det är svårt att placera laget någonstans i en tabell så tror jag nog att man kan göra helt okej ifrån sig. Managern Magnus Pehrsson, tidigare spelare i klubben, har nu haft en hel försäsong på sig för att forma sitt lag från start efter att ha hoppat in mitt under förra säsongen. En plats i den övre halvan känns fullt rimlig.

Jag kommer, som det nämndes i introt, inte våga mig på något 1×2-spel då hemmalagets odds känns lite halvdant i den allra första tävlingsmatchen för säsongen. Men samma hemmalag och dess sätt att spela fotboll har under ett antal år bidragit med siffror i ett annat område.

Elfsborg har varit en av de mest produktiva lagen när det kommer till att skapa hörnor i Allsvenskan och det under många år. Man har länge haft ett offensivt lagt spel där man utnyttjar sina yttrar, ganska trevliga yttrar dessutom, däribland Niklas Hult som gillar att utmana och söka sig till inspel. Då man även ges mer tid med bollen hemma på konstgräset där man känns något mer bekväma samtidigt som det är motsatt känsla för gästerna så kommer man till några fler avslut här än vad man gör på resande fot – avslut som vi vet, ibland har en förmåga att gå i täck eller målvaktsräddning och ut över kortlinjen.

Kommer bli intressant att se hur det här utspelar sig ifall hemmalagets tvingas jaga ett resultat, och skulle det inte vara så, så tror jag inte att man slår av på takten i en seriepremiär.

Det här spelet gick hem vid 12 av 15 tillfällen (dvs minst 11 hörnor i matchen) när det sparkades boll på Borås Arena (i ligaspelet) ifjol, vilket jag inte ser som någon slump, och fortsätter man med samma spelidé även den här säsongen så kan vi få se liknande siffror även under 2012. Spelet hittar ni under menyn ”hörnor”.

/Puyol