Elfsborg kommer från en bra match spelmässigt men fick inte med sig resultatet och nu är det illa. Man har bara 3 poäng på 5 matcher och man måste gå framåt nu för att vinna. På hemmaplan brukar man normalt sett vara riktigt bra och förväntar mig att man taggar till ordentligt nu och man lär skapa en del chanser. Man möter ett Djurgården som förlorade mot Malmö senast men var inte helt borta ändå. Som vanligt på bortaplan skapar man otroligt mycket hörnor, lär bli samma sak här.

  • Elfsborg – Djurgården
  • Spel: Över 10.5 hörnor
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Elfsborg har inte spelat jättebra denna säsong, men man gjorde en riktigt bra match borta mot AIK senast, förlorade dock ändå. Spelmässigt var det ju ett stort steg framåt och man förtjänade minst 1 poäng i matchen. Man skapade flertalet chanser och hotade AIK flera gånger om. I och med den insatsen så tror jag även att man kommer fortsätta på samma spår då man tog ett steg i rätt riktning trots att resultatet inte var vad dom önskade. Och på hemmaplan brukar man ju vara ett väldigt offensivt spelförande lag allt som oftast. Nu möter man ju ett Djurgården som förlorat på slutet och jag tror man kommer gå hårt för att vinna den här matchen.

Här saknar man backen Joakim Nilsson. Vilket är ett avbräck. Men man har bra backar framförallt är dom bra offensivt, på hörnor, så finns goda skäl till att försöka skapa hörnor.

Elfsborg har skapat 4,6 hörnor i snitt framåt och släppt till 6,4 hörnor i snitt. Senast vann man hörnorna med 7-6 i en match där man var spelförande och bra. Känns som att man är på uppåtgående och i normala fall brukar man skapa mycket hörnor hemma på Borås arena. Men det kan definitivt smälla till bakåt med hörnor.

elfsborg     djurgarden_200

Djurgården har åkt på två försluter i rad men det har inte varit några solklara förluster utan man har stått emot rätt bra ändå. Men det är väl läge att ta poäng igen nu, och varför inte mot ett Elfsborg som typ inte kan vinna trots bra spel och chanser framåt. Man kommer få sina ytor här, precis som mot Örebro borta (10 hörnor skapade), eller Malmö borta (7 hörnor skapade) eller Gefle borta (10 hörnor skapade). Och där igenom utnyttja sitt fina kantspel som man ju har. Faktum är att man nästan är bättre på att utnyttja det på bortaplan. Tror Djurgården kan få matchen dit dom vill och man är trygga i sitt spel.

I bortalaget så stryker vi fortsatt långtidsskadade mittfältarna Haris Radetinac, Kerim Mrabti och Jesper Karlström. I övrigt så saknar man ytterbacken Jonathan Augustinsson.

Ett av Allsvenskans bästa hörnlag fortsätter att skapa massvis med hörnor, nästan oavsett vilka man möter. Framförallt på bortaplan brukar det bli en hel del och man snittar typ 7-8 hörnor i varje match, oftast lite mer ändå. Man gjorde det flera gånger om förra säsongen och det har knappast blivit sämre denna säsong. 3 bortamatcher och sammanlagt 27 hörnor. På hemmaplan har man skapat 13 hörnor på 2 matcher. I snitt skapar man alltså 8 hörnor framåt vilket är riktigt bra. Man släpper till 5,4 hörnor i snitt. Jag tänker mig att det kan bli ungefär 7-6 i hörnor denna gång och då är spelet inne med marginal. Djurgården gör minst 5 hörnor (som ger 1.70 på Unibet) ifall man vill spela det.

——————————————————————————————————————————————————————–

Elfsborg spelade bra senast och skapade en hel del chanser borta mot AIK. Man förlorade matchen men man vann dock hörnorna med 7-6. Kan man spela på liknande sätt här mot Djurgården så tror jag att man kommer att skapa massvis med chanser och då kommer även hörnorna. Djurgården å andra sidan kommer spela precis som dom brukar spela, använda kanterna i mångt och mycket och det gör man ju bra. man brukar skapa en hel del hörnor på bortaplan, delvis på grund av att hemmalaget är mer offensivare och det blir ytor på kanterna. Jag spelar Över 10.5 hörnor till oddset 1.95. Insatsen är ganska hög. Fraaaamåååt!

/ L’orso