Vi har ännu en fin omgång med allsvensk fotboll framför oss där jag väljer att fokusera på mötet mellan Elfsborg och Djurgården på Borås Arena. Två lag som inte kan vara nöjda med poängskörden så här långt, där jag menar på att ett par förutsättningar kan tala mer för att det ena laget kommer igång. Återigen så är det främst en lagdel som inte fungerar som den ska, därav anledningen till mitt drag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Elfsborg – Djurgården
  • Spel: Elfsborg över 2,5 mål
  • Odds: 3,75 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 19.00

Det regerande mästarlaget Elfsborg har kryssat sig fram så här långt där samtliga matcher har slutat med ett oavgjort resultat. I och med det har man redan halkat efter topplagen och därmed har man en hyfsat tuff uppgift framför sig vad gäller att vända på den steken. I vanlig ordning har man bra kontroll här hemma, där spelet inte är lika vägvinnande när man spelar borta på naturgräs. Än mer press på Djurgården som står som jumbo efter ett par svaga prestationer. En poäng av 9 möjliga där man dessutom är i underläge mot Mjällby när den matchen väl ska återupptas. Det är fortfarande många detaljer som ska rättas till för Magnus Pehrsson och hans manskap, som på pappret ska placera sig något högre upp i tabellen.

Elfsborg kommer till spel utan Niklas Hult som ännu inte har fått spela under den här säsongen. Mittbacken Jon Jönsson är avstängd. För Djurgårdens del saknas Daniel Amartey, Mattias Östberg, Joel Riddez samt Daniel Jarl, dvs inga förändringar att jämföra med den senaste matchen.

Två lag som har inlett relativt knackigt sett till förväntningarna och potentialen. Det sistnämnda ska i första hand hemmalaget stå för medan jag tror att bortalaget kommer behöva mer tid efter en större spelaromsättning och rotation i truppen. Där har i första hand Djurgårdens försvarsspel sett väldigt svagt ut, en lagdel jag väljer att fokusera på även här.

Djurgården har så här långt hunnit med att släppa in 3 och 4 mål i bortamatcher mot Helsingborg och Häcken. Därefter har man spelat nästintill 3 halvlekar (en av matcherna avbröts) hemma mot Mjällby och Brommapojkarna med 2 insläppta mål som resultat. I jämförelse med bortamatcherna har man släppt till betydligt mindre målfarligheter till motståndarna, men trots det har agerandet varit något slapphänt i vissa moment. Det visar på att det inte krävs alltför mycket för att få hål på blåränderna som har mycket att fundera på i nuläget, även om jag tror att det kan bli bra på sikt. Kvalitet framåt finns, men backlinjen är i stort nykomponerad där förlusten av kaptenen Joona Toivio i mittlåset var ett tungt avbräck, där den mest välbehövliga ersättaren Mattias Östberg går skadad. Det här blir då även säsongens första ligamatch på ett snabbare underlag i form av konstgräs, och även om man troligtvis kommer sjunka lågt i banan så kommer man få svårigheter i förflyttningarna.

Elfsborg har, trots att man inte har fått till det rent resultatmässigt, stått för bra insatser hemma i Borås där man kommer till en hel del avslutslägen. Att man är ett starkt hemmabetonat lag gör att jag tvivlar på att man kommer kunna försvara sitt guld i och med de uteblivna segrarna nu under inledningen, men jag ser det som en tidsfråga innan man hämtar in en övertygande hemmavinst. Här har man en förmåga att kontrollera händelseförloppet på ett bra sätt, och att ett något defensivt osäkert lag står för motståndet kan vara det man behöver för att få igång målproduktionen.

En liten notis i det hela är att Elfsborg brukar trivas hemma mot kvällens motstånd där man har stått för 2, 2, 3 och åter 3 mål i de 4 senaste matcherna.


Även överspelet på 1,5 mål lockar, men jag väljer att ta det ett steg längre med en mindre insats istället. Om effektiviteten står på en rimlig nivå så ser jag inte det här som någon omöjlighet. Elfsborg att stå för minst 3 mål spelas med en insats under medel.

Testar ytterligare två spel, även dem hos Bet365:
Elfsborg över 3,5 mål 9,00 0,5/10 units
Över 10,5 hörnor 2,00 3/10 units

/Puyol