Det är toppmatch och det är Elfsborg som tar emot Djurgården. Hemmalaget Elfsborg är alltid starka på just hemmaplan och med en vinst i bagaget i onsdags borta mot Gefle så kommer man med bra självförtroende. Nu tar man emot ett Djurgården som kommer från en tung derbyförlust mot AIK, vilket gjorde så den 15 matcher långa svit utan förlust bröts. Men tror ändå man kan bjuda upp till match lite, dock har man massor av skador och en avstängning att kämpas med. Hemmastarkt lag mot ett bortastarkt lag och jag tror på chansrikt här.

  • Elfsborg – Djurgården
  • Spel: Över 10.5 hörnor (asian)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Elfsborg kommer som sagt från en skön seger borta mot svåra Gefle vilket ger dom energi och när man nu åter kommer till hemmaplan så bör man vara favoriter helt klart för här är man starka. Nästan så att man blivit ett hemmalag för mycket så bortaspelet får sota för det, men skit samma. Nu möter man Djurgården som ligger 2 poäng efter så det gäller att ta denna match på allvar vilket jag tror man kommer göra. Men jag tror också det kommer att bli ett antal chanser för Elfsborg i den här matchen för Djurgården är inget lag som backar hem utan snarare bjuder upp till match oavsett om det är hemma eller borta som i detta fall. Och vi vet sedan tidigare att Elfsborg nästan alltid trummar på här på hemmaplan och man brukar ju skapa flera hörnor som resultat av det.

Elfsborgs hörn-statistik på hemmaplan denna säsong:

Elfsborg – Hammarby 9-0
Elfsborg – AIK 4-4
Elfsborg – Kalmar 6-0
Elfsborg – Malmö 2-5
Elfsborg – Helsingborg 5-2
Elfsborg – Örebro 9-1
Elfsborg – Gefle 6-4
Elfsborg – Häcken 4-6
Elfsborg – Halmstad 6-6

Kanske inga smickrande siffror för överspelet i hörnor totalt sett. Dock är Djurgårdens bortasiffror angående hörnor betydligt roligare och lägger man ihop allt så ser det betydligt mer smickrande ut. Och varje match lever ju sitt liv. Men det har ju varit nära flera gånger att gå över 10.5 hörnor så det är mest tillfälligheter i min bok för matcherna har varit betydligt mer chansrika än vad hörnorna säger.

elfsborg     djurgarden_200

Djurgården kommer från en tung derbyförlust borta mot AIK med 1-0 där man dominerade första halvlek och borde haft en straff och ett mål men inget var med dom denna afton. Nu gäller det att ladda om batterierna för nu väntar en av årets svåraste bortamatcher. Men just på bortaplan har ju Djurgården visat att man är riktigt bra, lite därför man är ett av Allsvenskans bästa bortalag. Man kommer ofta till matcherna med noll respekt för motståndaren och bara kör sitt spel. Man kommer troligen göra nåt liknande nu också men kanske med lite mer försiktighet på grund av alla skador man har plus den avstängning man också har. Skadorna är på mittfältarna Kevin Walker, Haris Radetinac, Alexander Falsetas och mittbacken Omar Colley. Avstängningen är vänsterbacken Jesper Arvidsson.

Djurgården har denna hörn-statistik på alla bortamatcher:

Häcken – Djurgården 2-6
Hammarby – Djurgården 5-2
Sundsvall – Djurgården 8-5
Åtvidaberg – Djurgården 7-3
Halmstad – Djurgården 3-9
Göteborg – Djurgården 4-5
Malmö – Djurgården 16-5
Helsingborg – Djurgården 1-11
Örebro – Djurgården 4-11
AIK – Djurgården 1-11

Och som ni ser här så är siffrorna betydligt mer smickrande, framförallt de 4 senaste bortamatcherna har hörnorna kommit i stora lass och då är Djurgården högst inblandat i skapade hörnor. Man är som sagt riktigt bra på skapa hörnor på bortaplan och nu möter man även ett lag som är bra på skapa hörnor på hemmaplan. jag tror ju att det kan bli chansrikt men även hörnrikt.

—————————————————————————————————————————————————————-

Elfsborg är ett starkt hemmalag och kommer ösa på framåt. Chanser kommer de få, men man får vara vaksamma bakåt för Djurgården är inget lag som backar hem hela tiden utan man kör även offensivt. Och där är Elfsborg inte världens bästa lag om vi säger så. Djurgården kommer från en derbyförlust och vill säkert snabbt upp på hästen igen och minst ta poäng här, tuff bortamatch och flera spelare borta. Men tror ändå man har en någorlunda bra chans att ta poäng men då krävs det att man gör minst 1 mål här idag. Så räkna med en böljande matchbild med många målchanser. Jag spelar över 10.5 hörnor till oddset 1.825. Insatsen blir strax över medel. Framåt!

/ L’orso