Då var det dags för vårt svenska lag att försöka ta sig vidare från en tuff lottning i Champions League. Första mötet slutade 1-0 till Celtic i Skottland och därmed måste Elfsborg gå för seger ikväll! Jag har hittat ett roligt spel som jag hoppas fler hjälper mig att jobba in ikväll framför tvn. Häng på!

Elfsborg – Celtic
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.05 @ Pinnacle
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.45

Första mötet slutade 1-0 till Celtic där matchen var relativt jämn i första halvlek där Elfsborg stod upp bra och pressade högt upp i banan. Men i andra halvlek orkade man inte längre och Celtics rutin lyste klart igenom och de fick med sig 1-0 till slut vilket de kan leva på i den här matchen ikväll. Skottarna har otroligt mycket erfarenhet av matcher som denna och jag tror dem kommer ha koll från början till slut på matchen även om det är en öppen match som Elfsborg mycket väl kan vinna men trots det inte gå vidare…

Elfsborg har en tuff tid bakom sig där resultaten och insatserna inte är särskilt bra. I helgen mötte man AIK på bortaplan i en urviktig match och spelarna i Elfsborg såg ut att enbart tänka på den här matchen då man gjorde en dålig insats. Jag trodde man skulle få en rejäl självförtroendeboost efter matchen mot Celtic i veckan men så blev det inte. Ikväll är det upp till bevis för Boråsarna om deras ”satsning” på Champions League ska gå igenom. Jag tror på ett stenhårt jobbande Elfsborg som kommer vara väldigt offensiva i sitt tänk vilket är lite ”bära eller brista” för laget och därför känns överspelet klart spelvänligt ikväll.

Celtic som inte hade inlett serien ännu inför matchen mot Elfsborg förra veckan gjorde vad som krävdes och till den här matchen har man fått ytterligare en match i benen vilket lär höja spelarnas form ett snäpp till. Man slog Ross County med 2-1 efter att ha hamnat i ett tidigt underläge i helgen. Det märktes tydligt i första matchen mot Elfsborg att man var tyngre än Elfsborg i andra halvlek och frågan är om det inte blir samma sak i den här matchen. Man ska dock ha i åtanke att man har stora problem i sitt bortaspel i Europasammanhang och nu spelar man dessutom på konstgräs mot ett erkänt hemmastarkt motstånd vilket kan bli ett bekymmer för Celtic….

Mohamed+Bangura+Celtic+v+Elfsborg+UEFA+Champions+OgL91nQ67W7l
Bangura är ett frågetecken inför kvällen men han lär
spela trots sina känningar. Vi får hoppas han gör minst
1 mål mot Celtic ikväll!

Elfsborg får klara sig utan Niklas Hult och Lasse Nilsson då båda är skadade här. Bangura är ett frågetecken och ska testas på uppvärmingen men i ärlighetens namn tror jag han spelar även om hans ben skulle vara brutet ikväll.
Celtic får klara sig utan Tom Rogic, nyförvärven Derk Boeriggter och Virgil Van Dijk som alla tre stannar hemma. Det råder även frågetecken för duktige försvararen Kelvin Wilsons medverkan i matchen då han ryktas vara på väg till Nottingham inom kort.

Elfsborg kommer ge precis allt och lite till i den här matchen. Det har pratats en hel del i lokala tidningar om att Allsvenskan är körd och att enda räddningen på säsongen är att ta sig vidare i Champions League ikväll. Flera spelare har sagt liknande så motivationen hos spelarna i Elfsborg lär det inte gå att ta miste på och detsamma gäller givetvis Celtics spelare som har all press på sig då Elfsborg är ett motstånd som de ”bara ska slå ut” och ikväll är det upp till bevis. Jag förstår att det finns många skeptiker bland er läsare till det här spelet då det räcker för 0-0 för Celtic och båda lagen har haft relativt svårt att göra mål. Men Celtic har en urstark offensiv och man är sylvassa på kontringar. Elfsborg i sin tur har inget att förlora utan man kommer gå fullt offensivt och man kan utan tvekan få in en boll eller två i den här matchen plus att man öppnar upp sig bakåt vilket kan bädda för en målfest ikväll vilket jag hoppas på!

Summering:
Jag tror på en jämn tillställning och det lär bli hög fart redan från start ikväll likt det alltid blir när Elfsborg spelar på hemmaplan i Europaspel. Man kommer vara offensiva då man måste göra mål för att vinna matchen och det kan Celtic säkerligen utnyttja med sin rutin och erfarenhet. Jag tror Elfsborg kommer föra spelet mot ett smart Celtic som kommer utnyttja Elfsborgs misstag i matchen vilka lär uppstå flera gånger då Elfsborgs försvarsspel inte imponerat den senaste tiden… Elfsborg lär spela offensiv fotboll i matchen och Celtic med sin rutin lär göra minst 1 mål ikväll så vi kan väl säga 2-1 till Elfsborg och Celtic går tyvärr vidare… Jag hoppas för svensk fotbolls skull att Elfsborg löser den här uppgiften men det blir tufft…