Elfsborg firar sitt 110-års jubileum i den här matchen och man ställs mot ett tröttkört BP som bör få stora problem här. Den raka ettan tilltalar mig inte till det låga oddset utan jag kliver in på ett annat spel här.

Elfsborg – Brommapojkarna
Spel: Elfsborg över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.40 @ Betsson
Insats: 5/10
Spelstopp: 17.30

Elfsborg spelade 1-1 borta mot Djurgården i första matchen efter uppehållet och det får ses som okej för Elfsborg som trots allt kunde vunnit matchen om man varit mer effektiva i sina avslut. Nu är första matchen efter uppehållet avklarad och laget bör höja sig ytterligare någon nivå nu och man vänder dessutom hem till Borås Arena där man ruskigt starka! Om man bortser från lagets senaste hemmamatch där man orättvist förlorade med 0-1 mot Malmö FF före uppehållet så hade laget 5 raka hemmasegrar och 12-3 i målskillnad på dessa matcher. Man har trots 12 gjorda mål varit ruskigt ineffektiva i sina matcher och min magkänsla säger att det kommer lossna för laget i den här matchen. Jag tror man kör över BP här och vinner med stora siffror! Man har gjort 3 mål eller fler i tre av lagets fem segermatcher hemma på Borås Arena och under uppehållet krossade man Nordsjaelland med 3-0 vilket ger laget en extra kick här. En annan positiv sak för Elfsborg i den här matchen är att tränaren Klas Ingesson är tillbaka på bänken och det kommer utan tvekan ge laget en extra kick här. Hans kamp i livet smittar av sig på spelarna och de kommer ge allt i den här matchen. Elfsborg firar även 110-års jubileum i den här matchen och kommer spela i en matchdräkt utan reklam som är en replika från säsongen 1949 då Elfsborg började använda emblemet med bara Elfsborgs-texten. Kul idé och givetvis vill Elfsborg fira sin jubileumsmatch med en storseger mot ett tröttkört BP. Man måste vinna för att hänga på i toppen!

IF-Elfsborg-Logo      brommapojkarna-logo

Brommapojkarna är riktigt tufft matchade inför den här matchen då detta blir lagets fjärde match på 10 dagar då man spelat ett dubbelmöte mot Vaasa i Europa League samt en allsvensk match mot serieledande Malmö FF. Man har dock gjort det bra i dessa matcher då man gick vidare i Europa League efter en sämre insats på bortaplan där man förlorade med 2-1 men det följdes upp av seger på hemmaplan med 2-0 vilket innebar avancemang. Mot Malmö FF spelade man 1-1 efter en tuff match där man stundtals fick jaga mycket boll likt man kommer få göra här. Man är ett starkare lag på sin hemmaplan för bortaspelet den här säsongen har varit under all kritik. Förlust i samtliga 6 bortamatcher den här säsongen och nu står man inför säsongens kanske svåraste bortamatch. Historiskt sett så är Borås Arena en riktig mardrömsarena för BP som har fyra förluster och 0-11 i målskillnad på dessa matcher. Man har släppt in 3 mål eller fler i 5 av lagets 6 bortamatcher den här säsongen och senast i Europa League släppte man in 2 mål… Lagets tränare har sagt att man åker till Borås Arena för att plocka poäng och framförallt för att spräcka nollan vilket kan innebära att BP kliver upp något i banan vilket kommer skapa mängder av lägen för Elfsborgs spelare.

Elfsborg får klara sig utan anfallaren Per Frick som är avstängd med det är definitivt inget större avbräck. I backlinjen saknas Jon Jönsson och reserven Anton Lans som är skadade.
Brommapojkarna som matchats tufft den senaste tiden får klara sig utan avstängde Martin Falkeborn här plus att man har ett flertal skador sedan tidigare vilket är slitsamt på en redan tunn trupp. Man får tillbaka Carl Starfelt och målvakten Ivo Vazgec från avstängning här men inte säkert att han får stå i målet ändå.

Kort summering:
Elfsborg är ruskigt vassa i offensiven och man spelade stundtals bra mot Djurgården och hade man varit effektivare så hade man vunnit den matchen. Jag tror man kommer vara rejält tända i den här matchen och lyckas man bara peta in bollarna så gör man utan tvekan 3 mål i den här matchen för BP är riktigt dåliga defensivt och nu är man tröttkörda… BP är som sagt tufft matchade och man har en tunn trupp som dessutom är skadedrabbad. Det är tufft att åka till Borås Arena med dessa förutsättningar och det blir inte enklare av att man har fyra raka förluster och 0-11 i målskillnad på lagets matcher mot ElfsborgBorås Arena. Formen må vara på uppgång för BP men nu är det andra förutsättningar då man inte har någon hemmaplanstrygghet som mot Malmö FF eller dåligt motstånd i form av Vaasa. Jag tror att BP återigen får vända hem med 3 insläppta mål från en bortamatch här för Elfsborg är riktigt vassa i sin offensiv.