Elfsborg fick det att lossna rejält i hemmamötet med Syrianska förra helgen och dagens motståndare Åtvidaberg var inte mycket sämre i 4-1 segern hemma mot BP. Nu väntar en spännande match mellan två formstarka lag som båda stortrivs på konstgräs. Jämn match att vänta?

Elfsborg – Åtvidaberg
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 2.05 @ Betway
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00

Elfsborg tog en härlig seger senast när man fullständigt körde över Syrianska med 5-1. Före det hade man en 2-1 förlust i den tuffa bortamatchen mot Malmö FF och innan det fick man bara 0-0 hemma mot ett extremt defensivt Gefle. Elfsborg har framförallt haft två problem den senaste tiden och det är målskyttet plus defensiven som inte fungerat prickfritt på ett bra tag nu. Långe Tom Söderberg har en given plats i mittförsvaret men bredvid honom varierar spelarna rejält och det skapar ingen trygghet direkt och det blir inte bättre av att Tom Söderberg radar upp klantiga misstag heller… Hur som helst så har laget fått igång målskyttet på allvar igen och nu spelar man återigen hemma på Borås Arena där man är oerhört tunga att möta. Man har 4-3-0 som resultatrad hemma på Borås Arena i år och fina 17-4 i målskillnad på dessa matcher.

Dagens motståndare Åtvidaberg har riktigt fin form för dagen då man radar upp segrar. Man har tre raka segrar bakom sig efter landslagsuppehållet men tilläggas bör att det har varit mot enklare motstånd då segrarna är tagna mot BP (4-1) och Syrianska (1-0) på hemmaplan samt Häcken (2-0) på bortaplan. Segern mot Häcken var riktigt bra där man spelade smart fotboll och satsade på omställningar, vilket man lär få göra även i den här matchen mot Elfsborg. Senast i storsegern mot BP fick man tillbaka ett par spelare vilket gav extra tyngd hos Åtvidaberg. Man spelar med stort självförtroende för dagen men frågan är om det räcker i en av säsongens svåraste bortamatcher? Hur som helst så är det en fördel för laget att det är återigen är konstgräs som gäller, precis som på Åtvidabergs hemmaplan.

650036289
Formstarka Viktor Prodell löser ett mål för Åtvidaberg ikväll!

Elfsborg har bekymmer inför dagens match då man saknar båda innermittfältarna Anders Svensson (Skadad) och Marcus Rohdén (Avstängd). Lägg därtill att mittbacken Jon Jönsson och reservanfallaren David Elm är skadade och missar matchen.
Åtvidaberg
har lånat ut duktige Tom Pettersson till Belgien men i övrigt har man samma trupp som senast.

Kort summering:
Som ni ser så har Elfsborg riktigt tunga spelare borta inför dagens match då man saknar spelfördelaren Anders Svensson vilket gör att man tappar oerhört mycket på mitten och lägg därtill att Marcus Rohden är avstängd vilket gör mittfältet ännu svagare. Utöver dessa spelarna saknas även Jon Jönsson vilket bör betyda att Elfsborg mittförsvar kommer bestå av unge orutinerade Sebastian Holmén tillsammans med långe klantige Tom Söderberg. Upplagt för minst ett mål av Åtvidaberg? Jag tror utan tvekan vassa anfallsparet Viktor Prodell och John Owoeri kan överlista Elfsborgs försvar minst en gång idag.  Elfsborg har ingen större fördel av underlaget då även Åtvidaberg spelar sin hemmamatcher på konstgräs. Elfsborg har dessutom av tradition relativt svårt för Åtvidaberg vilket talar för det här spelet. Båda lagen har fullt självförtroende och Åtvidaberg kommer inte vika ned sig i första taget här utan jag tror faktiskt på en relativt jämn match där Elfsborg i vanlig ordning har mycket boll men samtidigt måste vara beredda på Åtvidabergs omställningar. Spelet att båda lagen gör mål till oddset 2.05 lockar rejält nu när Elfsborg saknar viktiga spelare plus att lagets försvarsspel varit uselt stundtals och Åtvidaberg spelare med fullt självförtroende och ser riktigt vassa ut. Jag måste prova!