Elfsborg har inte haft någon superform på slutet, men på hemmaplan är man bra normalt sett och nu möter man Åtvidaberg som kommer att åka ur om man inte vinner samtliga matcher och hoppas på att de ovanför förlorar alla, typ så. Åtvidaberg kommer därför göra allt för att få 3 poäng, vilket kommer passa Elfsborg som handen i handsken. Precis som det gjorde för Häcken senast Åtvidaberg hade match och ja dom vann ju enkelt. Klasskillnad här!

  • Elfsborg – Åtvidaberg
  • Spel: Elfsborg -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Elfsborg har ingen jättebra form direkt, men man har inte heller dålig. På hemmaplan är man väldigt starka normalt sett och ser framför mig en match där man får lite som man vill. För man möter ett väldigt desperat Åtvidaberg som enbart blir glada över 3 poäng. Det kommer liksom passa Elfsborg perfekt att möta ett desperat lag, eftersom man har flera snabba och skickliga spelare vid till exempel omställningar och så vidare. Sen att man i grunden redan är överlägsna sina motståndare i afton är ju en annan orsak till varför man mycket väl kan vinna den här matchen med flera bollar. Nä det mesta talar för Elfsborg här måste jag säga.

Vi stryker dock mittfältaren Marcus Rohden som är avstängd, i övrigt så är det inga nya borta till de som varit borta hela säsongen. Så räkna med ett starkt och hungrigt Elfsborg denna kväll. Man har ju dessutom chans på Europa med tanke på att AIK förlorade igår.

elfsborg      åtvidaberg

Åtvidaberg har nu kommit till det läget att man måste vinna för att nå den där kvalplatsen och på så sätt hänga kvar. I matchen senast mot Häcken var det lite samma läge och det passade då ett spelskickligt lag som Häcken perfekt. Nu möter man ytterligare ett spelskickligt lag och läget är ännu mer desperat nu eftersom det snart inte finns några matcher kvar. Dock så förlorade ju Falkenberg igår, vilket gav dom en liten chans att faktiskt kunna nå kval men då är det såklart bara 3 poäng som gäller. Alltså måste man spela desperat och man lär blotta sig flera gånger.

Mot Häcken senast blev mittbacken Månz Karlsson utvisad och är således avstängd här, ett avbräck helt klart.

—————————————————————————————————————————————————————–

Elfsborg är normalt sett starka på hemmaplan och den här matchen kommer passa dom perfekt. Man är spelskickliga och man möter ett desperat lag. Det kommer finnas flera ytor för sina snabba spelare. Dessutom har man chans på 3e platsen fortfarande. Åtvidaberg har även dom chans, men då på att nå kvalplatsen. det krävs dock en seger och inget annat. Så ja det kommer chansas och det kommer straffa sig. Lite som matchen mot Häcken nu i veckan, där mittbacken Månz karlsson blev utvisad och således avstängd här. Jag spelar Elfsborg -1.5 till oddset 1.89. Insatsen är lite över medel. Jobba!

/ L’orso