Elfsborg inleder hemma mot AIK när de ska försvara sin titel från förra säsongen. Den här matchen får givetvis på förhand ses som en riktig toppmatch då båda lagen med största sannolikhet kommer ligga i toppen när serien är slut.


Elfsborg – AIK
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.30

Här kommer en tidig rek inför måndagens allsvenska match mellan Elfsborg-AIK där jag tror på mål från båda lagen.

Elfsborg är otroligt starka hemma på sitt konstgräs och förra säsongen gick man igenom serien som obesegrade på sin hemmaplan. Man har värvat klokt inför den här säsongen och man känns rustade för såväl ligaspel som Champions League kvalet. Tyvärr har försäsongen varit allt annat än bra för laget som dragits med massor av skador osv… Men nu är det dags för premiär och de som kommer till spel kommer givetvis vara ruskigt taggade. Man spelar alltid en rolig och offensiv fotboll, framförallt hemma på Borås Arena där man nästan alltid dominerar matcherna.

AIK var seriens bästa bortalag förra säsongen och man har en perfekt bortapremiär i Borås här. Det väntas flera tusen bortasupportar till matchen och stämningen lär vara riktigt bra här. Även AIK har gjort en tämligen usel försäsong där det märkts tydligt att laget inte varit tillräckligt förberedda. Frågan är om man är redo för premiär nu? Lagets backlinje har svajat rejält medan offensiven stundtals sett usel ut. Jag tror dock spelarna höjer sig rejält nu när det vankas premiär! Man har en vass offensiv att tillgå där det ska bli riktigt spännande att se hur Nabil Bahoui kommer klara sig i Allsvenskan.


Bangura som förra säsongen spelade för AIK missar troligen premiären…

Elfsborg har ett ruskigt tungt skadeläge inför premiären och hela lagets försäsong har i stort sett handlat om skador på diverse spelare. De normalt sett ordinarie försvararna Daniel Mobaek och Tom Söderberg saknas i defensiven. På mitten saknas med största sannolikhet ordinarie Niklas Hult och Anders Svensson klev av träningen i fredags med en ömmande hälsena. Offensivt är David Elm och Bangura skadade och missar förmodligen premiären!

När Elfsborg tränare igår så såg startelvan ut att bli Ellegaard i mål och framför honom tar Johan Larsson och Andreas Klarström hand om ytterbacksplatserna medan Joachim Jörgensen är given i mittlåset och det mesta talar för att Jon Jönsson tar plats bredvid. Ishizaki och Victor Claesson tar varsin kant medan Henning Hauger och Anders Svensson (om han kan spela) i mitten. Offensivt startar Lasse Nilsson och troligen slitvargen James Keene. Man ställer upp med ett starkt lag men långt ifrån bästa laget….

Jörgensen och Jon Jönsson i Elfsborg är inget mittbackspar som imponerar på mig direkt… Jag tycker det mesta talar för att båda lagen kommer göra mål i den här matchen! Det är premiär och lagen är tokladdade för match. Det väntas fullsatt på läktarna och AIK kommer till Borås med flera tusen supportrar som kommer bidra till en härlig stämning. Jag tror båda lagen kommer vara tagna av stunden och det kommer bjudas på riktigt härlig offensiv fotboll från lagen!