Toppen mot botten i segundan när Elche tar emot Xerez på hemmagräs idag. Det ska inte vara något snack om saken här och jag tror Elche krossar Xerez.

  • Match: Elche – Xerez
  • Spel: Elche -1,5 (asian)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Elche leder segundan men lagen bakom har knappat in på slutet då Elche inte direkt övertygat, avståndet ner till trean Alcorcon är nu 10 poäng. Det finns stor risk för att laget blivit lite bekväma då man toppat ligan i överlägsen stil en längre tid och nu vill tränare Escriba se en förbättring i dagens match. Försvarsspelet har fortfarande varit bra på sistonde men man har haft förtvivlat svårt att göra mål. Idag är det ett bra tillfälle att få igång målskyttet när man ställs mot usla Xerez och detta är tre poäng som man ska ta utan större bekymmer tycker jag.

Hemmalaget har endast Gregory borta här, annars ser det riktigt bra ut i truppen.

Xerez är tokjumbo i segundan och ligger hela 45 poäng bakom kvällens motståndare. Precis allting tyder på att det här laget åker ur segundan den här säsongen då man har 11 poäng upp till säker mark och en minst sagt usel form. 4:e november förra året tog laget sin senaste vinst och efter detta har det mest handlat om en massa skador och ekonomiska problem för laget. Man har sju förluster och tre kryss på sina tio senaste bortamatcher och i sex av dessa förluster så har man förlorat med två mer eller fler. Man har fortfarande en hel del skador i truppen och här ska man inte alls räcka till.

José Mari, Íñigo Vélez, Ogbeche, Raúl Cámara, Rafael García och Manuel Ruz missar den här matchen för bortalaget, något som gör att det ser otroligt tunt ut framåt för Xerez. Man har förvisso värvat in Bodipo men det är ingen spelare som jag är särskilt förtjust i.


Det är klasskillnad mellan dessa lag och jag har väldigt svår att se hur Xerez ska stå upp mot serieledarna, man saknar en del nyckelspelare här och är hopplöst sist i tabellen. Detta ska Elche lösa med ett par bollars marginal!

/e@sy