Måndagsmatchen denna vecka hämtar vi från Martínez Valero där vi bjuds på ett derby mellan Elche och Villarreal. Två nykomlingar i la liga och jag tycker det varit klasskillnad mellan dessa lag hittills.

  • Match: Elche – Villarreal
  • Spel: Villarreal
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Elche ligger på en 13:e plats efter elva spelade matcher, en placering som jag tror man är relativt nöjda med så här långt. Det är aldrig lätt som nykomlingar och man får tänka på att Elche bytt ut stora delar av laget inför den här säsongen. Man har tagit merparten av sina poäng på bortagräs den här säsongen och jag tycker även man har ett spel som tillämpar sig bättre på resande fot, man är inget bollskickligt lag utan lever ganska mycket på sina kontringar och även fasta situationer. Därför har man lyckats mindre bra på hemmagräs den här säsongen, för här förväntas man föra spelet och det är inte till fördel för Elche. Derby idag och då tror jag att hemmalaget kommer vilja gå ut och visa fansen att man kan spela fotboll, man lär knappast lägga sig på försvar och förlita sig på kontringar. Och går man på bred offensiv ikväll så tror jag att man ligger väldigt illa till mot Villarreal.

I hemmalaget stryker vi idag SapunaruJavi Flores och Edu Albacar.

villarrealdossantos

Villarreal har verkligen överraskat inledningsvis och placerar sig som tabellfyra i nuläget. Visst gjorde man en del fina värvningar inför den här säsongen, men jag trodde ändå inte man skulle ligga såpass högt upp. Man har visat upp ett imponerande spel och framförallt Giovani dos Santos (bilden) har visat upp vilken klasspelare han är i offensiven. Nu åkte man på pumpen hemma mot Getafe (0-2) senast och det var inte särskilt mycket som gick rätt i den matchen. Tidigt underläge efter en jättetavla av målvakt Asenjo och innan halvtid så hade man även dragit på sig ett rött kort. Trots en man mindre så stretade man ändå på bra och med lite flyt hade man fått med sig en poäng där.

I bortalaget kommer inte trion Farinós, Dorado och Jokic till start.


Jag förväntar mig att Elche kommer försöka föra spelet i den här matchen då man spelar inför hemmafansen som vill se offensiv fotboll. Det är förmodligen inte rätt väg att gå mot Villarreal och när den gula ubåten vänder spelet tror jag den långsamma försvarslinjen hos hemmalaget får svårt att hänga med. Därför spelar jag en medelinsats på den raka tvåan till 2,40 hos bet365.

Blir även två sidospel i matchen:

Botía gult kort – 1,70 @ betsson- 2/10 units

Gio dos Santos målskytt – 3,50 @ betsson- 1/10 units

/e@sy