Många bra spelobjekt från den spanska fotbollen denna lördag där ett pressat Elche tar emot Villarreal hemma på Martínez Valero. Elche harvar i botten av tabellen och är i stort behov av en trepoängare i detta regionsderby. Men det blir väldigt tufft mot ett mycket starkt Villarreal.

  • Match: Elche – Villarreal
  • Spel: Villarreal över 1,5 mål
  • Odds: 1.97 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Elche har haft det tufft den här säsongen och placerar sig som tabelljumbo just nu med endast 10 inspelade poäng. Som jag nämnt ett par gånger tidigare så klarade sig laget kvar förra säsongen tack vare ett mycket bra försvarsspel. Men detta solida försvarsspel är helt borta den här säsongen och Elche är det lag som släppt in flest mål i La Liga så här långt, 32 till antalet. Det innebär ett snitt på exakt två insläppta per match och jag förväntar mig inte ett defensivt hemmalag i den här matchen. Det är ett regionsderby och Elche är i stort behov av poäng, vilket bäddar för ett offensivt upplägg. Troligtvis kommer man åka på kontringar mot ett väldigt skickligt Villarreal idag, och där kan Elche bli ordentligt straffade.

Defensivt avbräck för hemmalaget idag som saknar avstängda ytterbacken Edu Albacar (10/2). Inte heller skadade trion José Ángel, Manu Herrera eller Mosquera kommer till spel.

Elche_200x200Villarreal_200x200

Villarreal har gjort det riktigt bra så här långt in på säsongen och placerar sig på en fin 5:e plats. Med endast en pinne upp till Valencia och fem poäng upp till Atletico Madrid så är laget i allra högsta grad med och slåss om en CL-plats. Det finns en otroligt fin bredd hos den gula ubåten den här säsongen och även fast en spelare som Cani gått skadad en längre period så är det absolut ingen fara på taket. Det finns talang i det här laget och spelare som Vietto och Cheryshev har fått sina genombrott den här säsongen och verkligen glänser för dagen. Nyckelspelare som Gio dos Santos samt Uche har inte alls presterat särskilt bra den här säsongen, så där har man ännu mer att plocka ut inför slutspurten. Villarreal är ett mycket kontringsskickligt lag och därför tror jag att dagens match kommer passa gästerna mycket bra, mot ett Elche som kommer kliva på framåt.

Inga nya bekymmer hos Villarreal där Jokic fortfarande går skadad och  Musacchio samt Cani inte är redo för spel ännu. Vi stryker även Pina som är avstängd, vilket jag inte ser som något större avbräck.


Jag tror på ett ganska laddat regionsderby där Elche måste gå för tre poäng i botten av tabellen. Det kommer öppna upp det för Villarreal som dunkat in 12 mål på de 5 senaste ligamatcherna. Vi testar minst två bortamål i matchen med en insats strax under medel.

/e@sy