Returmöte i den spanska cupen där Villarreal reser den lilla biten till Estadio Martínez Valero för att ta sig an Elche. Bortalaget måste framåt och göra mål, det tror jag kan öppna upp den här matchen.

  • Match: Elche – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Elche har gjort det godkänt inledningsvis på säsongen och placerar sig på en 14:e plats i ligan. Senaste omgången spelade man bra i derbyt mot Levante, men fick till slut se sig besegrade med 2-1. Nu har man chans till revansch i cupen och man får säga att laget skapat sig ett riktigt bra utgångsläge efter 2-2 på El Madrigal för lite drygt en vecka sedan. Det innebär alltså att man går vidare i cupen på resultat som 0-0 och 1-1 i afton. Det tillåter Elche att spela det spel som man behärskar bäst, lite avvaktande och slå om på kontringar. Det finns en del vassa anfallare i det här laget och om Villarreal bjuder på ytor som i senaste mötet så kommer det att smälla till.

Manu del Moral och David Lombán fortsatt på skadelistan, i övrigt inte större problem.

villarrealuche

Villarreal gjorde en hyfsad insats på Camp Nou i helgen och pressade ändå Barcelona en smula i 1-2 förlusten. Men nu är det cupen och även fast man gärna vill avancera här så kommer man förmodligen rotera en del i laget, då man har en viktig ligamatch mot Sevilla till helgen. Offensiv bredd har man utan tvekan i truppen och en spelare som Uche kommer förmodligen få chansen från start idag då han startade på bänken mot Barcelona, vi har även herrar som Perbet och Jonathan Pereira som är fullt kapabla. Men defensivt så tycker jag det sämre och målen som Elche gjorde i första mötet var riktiga markeringsmissar. Det är troligt att man roterar på ytterbackspositionerna idag och även andrakeepern Juan Carlos förväntas vakta buren.

Hos bortalaget stryker vi Cani och Farinós som går skadade, i övrigt har man tagit ut en stark trupp till match.


Bortalaget måste gå framåt här och lär näta om man ska ha chans till avancemang, skulle dessutom Elche råka pilla in en boll så måste Villarreal in med två stycken. Fullt ös kan vi förvänta oss med andra ord och därför blir det en medelinsats på över 2,5 mål till fina 2,10 hos betsson.

/e@sy