Rond två mellan Elche – Valladolid där första mötet lagen emellan slutade mållöst på José Zorrilla. Båda lagen har spetsat till truppen offensivt till dagens drabbning och vi kan nog förvänta oss en betydligt mer underhållande match än senast.

  • Match: Elche – Valladolid
  • Spel: över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Elche går otroligt knackigt i La Liga och placerar sig som jumbo för tillfället med 10 inspelade poäng. Laget spelar en ganska underhållande fotboll, men i slutändan handlar det om att göra fler mål än sina motståndare, vilket man inte lyckats med. Elche har faktiskt inte gjort ett mål på fyra raka matcher om vi räknar in ligan och cupen. Men jag tycker inte att man är helt hopplösa framåt, för chanser skapar man match efter match. Senaste ligaförlusten mot Deportivo (0-1) så hade man några sjuka chanser till att kvittera matchen, men bollen ville inte in. Samtidigt är försvarsspelet skrämmande dåligt stundtals och vi ska komma ihåg att man behöver göra två mål framåt om Valladolid nätar idag.

Eftersom det är hemmamatch både idag och i helgens ligaspel så kostar man på sig att spetsa till truppen idag. Bästa laget finns på plats och det innebär att anfallsstjärnan Jonathas finns tillgänglig för spel. Enda avbräcket är målvakt Herrera som fortfarande går skadad.

Elche_200x200valladolid_200x200

Valladolid hade en mycket fin start på sejouren i Segunda Division, men mot slutet har formen varit aningen tveksam. Tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna innebär att laget har halkat ner till en femteplats i tabellen. Valladolid ställde upp med en b-elva i senaste mötet mot Elche och det verkar som man kommer spetsa till den idag. Det finns bra offensiva spelare i truppen med bland annat Bergdich, Diaz, Óscar och Jeffren för att nämna några. Som jag nämnde så är även mycket vunnit om Valladolid lyckas näta idag, då innebär det nämligen att Elche måste gå på ordentligt, vilket lär öppna upp matchen.

Hos gästerna stryker vi försvarsspelarna Jesús Rueda samt Marc Valiente. Två startspelare en normal dag och givetvis ett tungt slag för defensiven.


Elche brukar vara inblandade i underhållande matcher och även fast vi endast fick se ett mål i senast matchen mot Deportivo så fanns det definitivt bud på fler. Hemmalaget måste kliva på framåt idag och det tror jag innebär minst två mål i matchen. Insats strax under medel på över 2 mål (asian) där det är insatsen tillbaka på exakt två mål.

/e@sy