Kvällens sena match hämtar vi ifrån Estadio Martínez Valero, dit Sevilla rest för att gästa Elche. Sevilla har fina resultat i ryggen och borde ha vettiga chanser mot Elche som saknar ett par viktiga spelare.

  • Match: Elche – Sevilla
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 2,15 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Elche placerar sig på en 16:e plats och har ändå gjort en godkänd inledning på säsongen med tanke på att man är nykomlingar. Man värvade inga tyngre namn inför säsongen och i ärlighetens namn så trodde jag faktiskt att man skulle ligga ännu längre ner så här långt in på säsongen. Men det är en del spelare som höjt sig i ny miljö och som alltid så sprattlar nykomlingarna till i början på säsongen. Frågan är dock om luften tagit slut nu? För Elche kommer in till den här matchen med fyra raka förluster på kontot. Nu ska det sägas att man mött både Atlético (0-2) samt Barcelona (4-0) bland dessa fyra matcher, men varken Levante (1-2) eller Malaga (0-1) håller särskilt bra klass denna säsong. Man är ett av ligans sämsta hemmalag och även fast man inte släppt in särskilt många mål så tror jag det kan bli ändring på det idag.

Hemmalaget saknar nämlinge mittback Botía som är avstängd här, och inte heller högerback Sapunaru kommer till spel då han är skadad. Sedan ett par matcher tillbaka har man även förstakeepern Herrera på skadelistan. Tunga avbräck defensivt!

sevillaracitic

Sevilla har efter en tveksam inledning på säsongen kommit igång ordentligt och avancerat till en sjundeplats i tabellen. Nu tycker jag att man haft en hel del flyt i många matcher på slutet, men offensiven man har kan ingen ta ifrån dom. Inför säsongen så värvade man in ett helt kompani av anfallsspelare och det har visat sig vara bra klass på de flesta. Bacca (9mål), Gameiro (5mål) och Vitolo (3mål) har nog inte gjort någon besviken i Sevilla och med den fart som dessa herrar besitter så är man ett hot för samtliga lag i ligan. Sedan har man även en av ligans formstarkaste spelare just nu, nämligen Ivan Racitic (bilden). Han var helt fantastisk i senaste vinstmatchen mot Getafe (3-0) och har den här säsongen bidragit med åtta mål och sex assist. Defensivt tycker jag dock att Sevilla är lite halvsvajigt och efter den första bortamatchen mot Levante (0-0) så har man släppt in mål i åtta raka bortamatcher.

I bortalaget stryker vi idag Figueiras som är avstängd, sedan tidigare saknas även skadade duon Cheryshev och Perotti.


Fördel Sevilla i det här mötet helt klart, men samtidigt så ska man komma ihåg att försvaret inte är det bästa. Jag väljer därför bort den raka tvåan till förmån för Sevilla över 1,5 mål till 2,15 hos betsson. Insatsen blir strax under medel!

/e@sy