Tre omgångar kvar i segundan och Elche är redan klara för spel i la liga nästa säsong och har därför inte särskilt mycket att spela för. Men motståndet idag Real Madrid B har inte heller något att spela för och man reser dessutom till Elche utan sina toppspelare. Hemmaseger?

  • Match: Elche – Real Madrid B
  • Spel: Elche
  • Odds: 2,20 @ pinnacle
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Elche är alltså klara för spel i primera division nästa säsong och nu gäller det bara att avsluta den här säsongen på ett bra sätt. Motivationen kanske inte är på topp men det är den heller inte hos motståndet ikväll och hemmaplan bör höja moralen lite hos Elche tycker jag. Formen är ändå helt ok trots en 2-1 förlust mot Almeria (1-2) senast och man ska komma ihåg att Elche endast fått stryk i en match på hemmagräset den här säsongen. Raden 14-4-1 på hemmaplan är väldigt imponerande och Real Madrid B kommer få jobba ordentligt för att få med sig några poäng hem här.

Hemmalaget får klara sig utan mittfältaren Sergio Pelegrin och backen Damian Suarez idag.

morata

Real Madrid Castilla låg länge väldigt pyrt till men man har nu tagit sig upp till mitten av tabellen och är utom fara för en nedflyttning. Laget har imponerat på hemmagräset i år men på resande fot har man inte alls varit lika lyckosamma och placerar sig långt ner i den tabellen. Mycket handlar givetvis vilka spelare man inte tvingas ”låna” ut till förstalaget och en spelare som Morata (bilden) kan utan tvekan vara skillnaden mellan en vinst och en förlust. Försvarsmässigt har man släppt in en hel del mål den här säsongen och man brukar sälla vinna matcherna för att man täpper till hemåt.

Bortalaget har en del avbräck idag då Nacho och Morata reser med Mourinho till San Sebastián, saknas gör även Denis, Álex och Iván. Startspelare hela bunten och väldigt tunga avbräck.


Det blir ingen större insats här då Elche inte har något att spela för och möjligen kommer rotera en del i startelvan. Men avbräcken hos gästerna är väldigt tunga då samtliga är nyckelspelare och därför tror jag man kommer få det riktigt tufft här. Elche kommer få lite extra energi på grund av hemmaplan och jag tror att detta kan räcka till en seger.

/e@sy