Real Madrid reser till Valenciaregionen idag och på menyn står ett möte mot nykomlingen Elche. Jag tycker inte Elche imponerat alls i inledningen på säsongen och man borde få det väldigt tufft här.

  • Match: Elche – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Elche är som sagt nykomlingar och man hade inga större bekymmer att ta sig till la liga efter att ha dominerat segundan fullständigt förra säsongen. Men mycket har hänt sedan dess och man började med att värva/låna in spelare från både höger och vänster. Man verkar heller inte ha någon koll på hur man ska värva då man tagit in mittbackar Botía och Lombán, två herrar som enligt mig inte håller på den här nivån. Det har också märks i inledningen av säsongen då man endast plockat tre poäng hittills på sina fem matcher. Ingen katastrof kanske en del känner men kikar vi på motståndet man mött så är det inte särskilt bra om man har planer på att hålla sig kvar. Enda vettiga resultatet är 1-1 hemma mot Sociedad, men då ska vi komma ihåg att Sociedad hade tankarna på CL och roterade en del i den matchen, en match som Sociedad för övrigt borde vunnit. I övrigt har man ställts mot Rayo (0-3), Almeria (2-2), Valladolid (0-0) och Osasuna (1-2), lag som ser ut att tillhöra botten i år.

I hemmalaget stryker vi idag Sapunaru och Pelegrín som är skadade.

realmadridisco

Real Madrid har bara en plump i protokollet än så länge och den kom i 2-2 matchen mot Villarreal näst senast. Men man repade sig hyfsat måste sägas då man reste till Turkiet några dagar senare och tvålade till Galatasaray med tennissiffrorna 6-1. I förra ligaomgången ställdes man mot Getafe i ett Madridderby och inte heller där hade man några problem och vann med klara 4-1. Man hade hela 29 (!) avslut mot mål i den matchen och det vittnar en del om offensiven denna säsong. Nu har förvisso ”marängerna” ett derby att tänka på i helgen då Atlético gästar Santiago Bernabéu, men jag tror det spelar mindre roll idag. Real Madrid får inte tappa fler poäng på Barcelona i toppen och jag tror inte man kommer ställa ut varken skorna eller en dålig elva på planen idag. Blir nog full fart från start så kan man vila lite spelare vid en större ledning sen i andra halvlek.

Bortalaget får klara sig utan Marcelo, Xabi Alonso och Bale idag.


Elche har inte ställts på prov ännu men i afton kommer man verkligen få bekänna färg. Man har ett riktigt svagt lag på papperet och mittbacksposition som jag nämnt är förmodligen den sämsta i ligan. På hemmagräs tror jag att man kommer försöka ha lite anfallsspel och då kommer man bli straffade både en, två och tre gånger. Med en Isco i storform tror jag Real Madrid gör minst tre baljor i kväll och insatsen blir av det tyngre slaget.

/e@sy