Real Betis dröjer sig kvar i krokarna runt Murcia och spelar ikväll sin tredje träningsmatch på Arena Pinatar. Man har i de två tidigare matcherna stött på relativt lätt motstånd, men idag får man bekänna färg när Elche står på menyn. Tror det kan bli en målrik tillställning och testar mig på ett överspel.

  • Match: Elche – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,92 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Elche tog steget upp till la liga förra säsongen efter att ha harvat i andra och tredjeligan i närmare 25 år. Jag trodde på förhand att man skulle få det otroligt tufft att hålla sig kvar med den trupp som man hade, men man lyckades klamra sig kvar med en poäng till godo på Osasuna under strecket. Till den här säsongen så har man inte värvat inte några spektakulära spelare direkt, av den enkla anledningen att klubben inte sitter inne på massa miljoner som man kan strö omkring sig. Man har dock lånat in en intressant yngling vid namn Mario Pasalic, som tillhör Chelsea. En kille som spås en lysande framtid och han lär få rejält med speltid i Elche den här säsongen. Ser vi på tappade spelare så har mittback Botia stuckit tillbaka till Sevilla för att försöka slå sig in i laget.  Defensiva mittfältaren Javi Marquez har också lämnat laget, till förmån för Granada. Sedan har vi anfallarna Boakye och Manu del Moral som försvinner efter att ha varit utlånade till Elche förra säsongen. Men det finns ändå lite kompetens framåt hos det här laget tycker jag, där vi förmodligen får se Coro och Herrera på topp idag. Det är kapabla herrar som mycket väl kan sätta ett par strutar på Betis. Elche träningsspelade mot Eldense för tre dagar sedan, ett lag som till vardags håller till i spanska tredjeligan. Det blev inget större test för laget som kunde vinna komfortabelt med 2-0.

Elche_200x200betis_200x200

Betis gör alltså sin tredje träningsmatch på mindre än en vecka nu, där Brighton och Cartagena stått för motståndet tidigare. Det blev 3-1 vinster i båda dessa matcher och man måste säga att Betis har ett väldigt intressant lag inför den här säsongen. Det vimlar av offensiv kraft i det här laget och det har man verkligen visat i träningsmatcherna så här långt. Både mot Brighton och Cartagena så skapade man en hel del chanser framåt och hade mycket väl kunnat trycka dit någon kasse till. Vadillo har öppnat försäsongen på ett lysande vis och med en blixtsnabb Cedrick på andra kanten så går det undan när de grönvita vänder på spelet. När man dessutom har spelare som Ruben Castro och Molina framåt så minskar det inte chanserna till att göra mål. Bredden har jag även skrivit om förut hos Betis, en bredd som är otroligt bra. Både Rennella (tillbaka från lån) samt Pacheco (Alcorcon) har visat att man kommer slåss hårt för att ta en plats i offensiven den här säsongen, vilket gör att man inte kan lalla runt på halvfart i en träningsmatch. Men kikar vi till defensiven så blir det självklart lidande av en frejdig offensiv. Man släppte till en hel del lägen i senaste matchen där Cartagena dessutom fick ett mål bortdömt för offside. Det är starkare motstånd på planen idag och Betis saknar definitivt en stark bredd på det defensiva planet. Anfallare Chuli står över dagens match, annars har man samma manskap som senast.


Betis har utan tvekan en offensiv som är tillräckligt stark för att straffa Elche idag, jag tycker dessutom att Elche är klart försvagade i de bakre leden sedan Botia försvann. Men frågan är om Betis är tillräckligt starka i defensiven för att ta sin tredje raka seger, det är jag inte alls säker på. Men jag tror det kan bli en del mål här och testar därför en mindre insats på över 2,5 mål.

/e@sy