Som brukligt har vi en lunchmatch från den spanska ligan på söndagar och denna gång bjuds vi på Elche – Real Betis. Ingen toppmatch direkt men jag tror vi kan få se ett offensivt spel med en del mål här.

  • Match: Elche – Real Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,29 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Elche är nykomlingar i la liga och slåss som väntat i botten av tabellen efter lite mer än halva serien spelad. Man har inte briljerat på något vis men man är heller inte den slagpåsen som jag hade förväntat mig av en ganska medioker trupp. På hemmagräs har man samlat ihop merparten av sina poäng och man är även obesegrade i de fem senaste hemmamatcherna med tre vinster och två oavgjorda resultat. Nu har man inte mött några bra lag på dessa matcher, men vi får nog räkna in Betis i samma kategori. Det har heller inte varit några målkalas när Elche spelat hemma på slutet, men jag tror faktiskt att gästerna kan ändra på den saken. Betis är absolut inte nöjda med ett oavgjort resultat och det öppnar nog upp den här matchen och ger hemmalaget en del fina lägen. Elche kan säkert också underskatta Betis en del, med tanke på att de grönvita haft en tuff säsonge och placerar sig i botten av tabellen. Men Betis har en del väldigt kapabla anfallare i laget och visar hemmalaget upp det försvarsspel som senast mot Espanyol (1-3) så kan man få en väldigt tuff match här.

Hos hemmalaget stryker vi ytterbackarna Albacar och Sapunaru som går skadade, i övrigt inga större avbräck.

elche1

Real Betis ligger toksist i la liga och har hela 10 poäng upp till säker mark. Men spelet har sett bättre ut på slutet och man tog även en efterlängtad seger i senaste ligamatchen mot Getafe (2-0) på hemmagräs. Man har även hunnit med att spela i Europa League efter detta, då man lite överraskande slog tillbaka ärkerivalen Sevilla med 2-0 på bortaplan. Två vinster på mindre än en vecka alltså, dessutom med noll insläppta mål på dessa bataljer. Men försvarsspelet var under all kritik mot Sevilla och hade gästerna bara haft lite skärpa i sina avslut så hade nog Betis släppt in både två och tre mål. Man är även i det läget att man inte kan vara nöjda med en poäng, i alla fall inte mot ett lag som Elche. Här kommer det satsas fullt ut på en seger och då tror jag att Betis blir ännu mer sårbara än i vanliga fall. Spelet på resande fot talar emot Betis, då man är det enda laget i la liga som saknar en trepoängare på bortagräs. Man är även det lag som släppt in flest mål på bortaplan, nämligen 35 stycken på 13 matcher.

Hos gästerna stryker vi Lolo Reyes som skadade sig i mötet mot Sevilla. Sedan tidigare finns även Verdu, Nosa, Nacho och Torres på skadelistan.


Det brukar oftast bli ganska öppet spel när Betis är i farten och jag tror garanterat vi får se det här också. Betis har fått i sig en hel del självförtroende den här veckan och man kommer nog våga trycka på framåt här i jakt på tre poäng. Men samtidigt så har man ett uruselt försvar och det lär inte Elche vara sena att utnyttja. Testar därför en mindre insats på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy