Måndagsmatch i La Liga och en mycket viktig sådan för jumbon Elche som tar emot Rayo Vallecano hemma på Martínez Valero. Ligans två sämsta försvar möter varandra här och med ett desperat hemmalag så tycker jag att det luktar mål.

  • Match: Elche – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.24 @ betsson
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Elche har haft det tufft under säsongen och har nu halkat ner på en jumboplats i La Liga med två raka förluster i nacken. Det är dock otroligt jämnt i botten av tabellen och en trepoängare här innebär att man kliver upp på säker mark igen. Jag tror därför vi får se ett mycket hungrigt och offensivt Elche hemma på Martínez Valero idag, vilket inte behöver vara till fördel för laget. De gröna har ligans absolut sämsta försvar med 42 insläppta mål så här långt på 21 matcher. Två raka förluster har man som sagt och det är förluster där inget mål gjorts framåt. Men vi ska komma ihåg att man stött på Barcelona (0-6) och nu senast Granada (0-1), där inte anfallsstjärnan Jonathas var med. Dessutom hade Elche en boll i nätmaskorna mot Granada, som blev felaktigt avvinkat för offside. Nu är Jonathas tillbaka och med 8 mål samt 5 assist behöver jag knappast förklara hur viktig brassen är för laget.

Skadeläget ser bra ut hos Elche som endast saknar Álvaro (2/0) och Mosquera (15/1) till dagens match. Högerback Suarez fick rött kort mot Granada, men förbundet har hävt det andra gula han fick och han får därmed spela dagens match. I övrigt sätter vi ett litet frågetecken för vänsterback Domingo Cisma (12/0) som brottats med en skadad vrist. Fayçal (12/1) tillbaka från avstängning vilket spetsar till offensiven.

Elche_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har blandat friskt under säsongen och med en taskig form på slutet har nu laget halkat ner till en 15:e plats i ligan. Tre förluster på de fyra senaste matcherna har det blivit där man fick ge sig hemma mot Deportivo (1-2) i den förra omgången. Precis som hos Elche är försvarsspelet den stora boven hos Rayo då man släppt in 38 mål så här långt på 21 matcher. Det är oftast otroligt virrigt i backlinjen och dessutom har Rayo en förmåga att tappa boll i väldigt utsatta positioner, då man envisas med att spela sig ur de flesta situationerna. Framåt finns det dock en del fina spelare där jag fastnat för Gael Kakuta (21/3) samt brassen Leo Baptistao (16/7). Två spelare som är otroligt löpstarka och dessutom besitter en väldigt fin teknik, vilket kan skada Rayo oerhört hårt idag.

Gästerna har värvat in anfallaren Miku som tidigare gjort en hel del mål för Getafe i den spanska ligan. Men han anses inte redo riktigt ännu och lämnas därför utanför truppen. Inte heller mittback Abdoulaye Ba (16/0) kommer till spel då denna är avstängd efter för många gula kort. Det ger lite problem på mittbacken och vilket alternativ (Morcillo eller Amaya) man nu än väljer så är det inget bra alternativ.


Ligans två sämsta försvar och ett hemmalag som är riktigt hungriga på en trepoängare. Det luktar mål för mig. När lagen möttes tidigare på säsongen så slutade det 3-2 till Elche. Omvända siffror nu? Testar över 2,5 mål med en insats strax över medel!

/e@sy