Kort tid till start på Martínez Valero där Elche tar emot ett formtoppat Malaga. Ett desperat hemmalag plus en del defensiva avbräck hos lagen tycker jag öppnar för en öppen match med många mål.

  • Match: Elche – Malaga
  • Speltips: över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Elche parkerar som jumbo i tabellen och kommer in till dagens match med tre raka förluster i ryggen. Det är tre förluster där laget inte gjort ett enda mål framåt, men jag tycker att man åtminstone skapar en hel del chanser framåt. Idag är det hemmaplan som gäller och här har man spelat bra på slutet med fyra poäng på de tre senaste hemmamatcher. Nu blev man nollade mot Atletico (0-2) i senaste hemmamatchen, men innan dess gjorde man två mål på både Cordoba (2-2) och Espanyol (2-1). Laget behöver en trepoängare i dagens match för att klättra uppåt i tabellen och det tycker jag bäddar för ett offensivt upplägg. Det innebär även att man blottar sig defensivt och just den biten är något som inte funkat alls den här säsongen. 30 insläppta mål är näst sämst i ligan efter Rayo på 31.
Defensiva problem hos hemmalaget idag som saknar avstängda ytterbacken Damián Suárez, som jag tycker är en av laget bästa spelare bakåt. Vidare så stryker vi även skadade målvakten Manu Herrera och sätter ett frågetecken för Mosquera.

Elche_200x200malaga_200x200

Malaga är en stor överraskning den här säsongen och parkerar som 7:a i serien just nu. Även viktiga poäng på spel för bortalaget idag som inte har råd att släppa iväg Sevilla och Villarreal allt för långt i kampen om europaplatserna. Malaga har en mycket intressant offensiv där man både har fart i Amrabat och Castillejo, samt rutin i Santa Cruz. Laget har två raka 1-0 vinster i ryggen och normalt sett så är man otroligt stabila bakåt, men idag så kommer defensiven få bekänna färg.

Vi stryker nämligen Weligton som klev av skadad i senaste ligamatchen, och han är utan tveken den som håller ihop det bakåt hos Malaga. Vidare så stryker vi även ytterback Rosales som är avstängd här. Inte heller Samu Garcia kommer till spel då han är avstängd. Två tunga avbräck defensivt!


Vi har ett mycket desperat hemmalag som jagar trepoängare samtidigt som Malaga vill ha tre poäng i kampen om europaplatserna. Det tycker jag borde öppna upp den här matchen och med defensiva avbräck ska vi kunna få se mål. Testar därför en medelinsats på över 2 mål (asian) där det är insatsen tillbaka på exakt två mål.

/e@sy