Fredagsmatchen i la liga denna vecka bjuder på ett regionsderby i Valencia då Elche gästas av Levante hemma på Martínez Valero. Inget sexigare möte på förhand och jag tror heller inte vi bjuds på någon finare fotboll under dessa 90 minuter. Luktar målsnålt!

  • Match: Elche – Levante
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Elche har gjort det godkänt som nykomlingar hittills då man inte hade någon större budget att jobba med inför säsongen. Men man är indragna i bottenstriden och med endast fyra omgångar kvar att spela så har man tre poäng till godo på Getafe under nedflyttningsstrecket. Det gäller med andra ord att plocka lite poäng på slutet och man bör ha mer motivation än sina motståndare i den här matchen. Men Elche kommer få föra den här matchen då Levante knappast kommer ta tag i något spel, och där tycker jag inte att Elche är ett bra lag. Man har även haft förtvivlat svårt att göra mål den här säsongen med endast 27 fullträffar på sina 34 matcher. Anfallsuppsättningen är inget man jublar över och jag tror man kommer få väldiga problem med att slå hål på Levante här. Defensivt tycker jag dock att Elche gjort det bra den här säsongen, det är sällan det rinner iväg till några större förlustsiffror. Med sina 46 insläppta mål så har man till exempel släppt in färre mål än femteplacerade Sevilla. Levante har inte heller någon stormande offensiv och jag tycker därför att hemmalaget borde kunna hålla tätt bakåt.

Hos Elche stryker vi idag avstängda Sapunaru, även Manu del Moral samt Giménez missar på grund av skador.

Levante har haft en kanonsäsong så här långt då man fick pussla om ordentligt i laget inför säsongen. Men man har kommit samman som ett lag och det är väl där som Levantes största styrka ligger, för man har knappast några finlirare i laget. En 9:e plats har man i dagsläget och har väl i ärlighetens namn inte särskilt mycket att spela för. Men det här är ett derby och jag tror knappast att gästerna går in med halvtaskig attityd här. Man brukar dessutom trivas på resande fot där man nästan plockat lika många poäng som hemma på Ciutat de València. Här kan man spela sitt spel som man trivs ypperligt med, nämligen att spela ett tajt försvarsspel och ägna sig åt kontringar. Försvarsspelet är helt klart det som gjort att Levante ligger på övre halvan av tabellen, kombinerat med ett fantastiskt målvaktsspel från Keylor Navas. Kikar vi på lite statistik så har 21 av 34 ligamatcher Levante spelat den här säsongen krupit under 2,5 mål, något som vittnar om hur målsnålt det här laget är.

Hos gästerna stryker vi Barral samt Juanfran som är avstängda. På skadelistan hittar vi PintoIvanschitz och Baba. Vi sätter även ett frågetecken för Navarro.


Två lag som har förtvivlat svårt och göra mål, men som ändå har en helt ok defensiv. Det luktar målsnålt långa vägar och jag tror vi får en 1-0 seger åt något håll här. Spelar därför under 2 mål (goal line) där det är insatsen tillbaka på exakt två mål. Insatsen blir strax under medel!

Testar även 0,5/10 units på den raka tvåan till skyhöga 6,25 hos unibet.

Elche må ha mest motivation här, men ett derby är alltid ett derby och jag tycker det är en relativt öppen match. Därför måste vi bara testa den raka tvåan till ett mycket fint odds.

/e@sy