Elche toppar tabellen och ställs nu mot ett lag från nedre delen av tabellen. Man har goda chanser till 3 poäng här och jag tror inte man sumpar det!

Elche – Huesca
Spel: Elche -1 (Asian handicap)
Odds: 2.08 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Elche ser ut att gå mot en serieseger i den Spanska Segundan då man leder serien med 12 poäng före serietvåan! Det mesta talar alltså för att laget tar klivet upp i La Liga kommande säsong men det återstår 16 matcher av serien och mycket kan givetvis hända så man måste ge allt hela tiden nu för att inte tappa sin serieledning. Nu ställs man mot Huesca som ligger 1 poäng ovanför nedflyttningsstrecket och då äre bara seger som räknas!

Elche har gjort det riktigt bra i år och man imponerar i match efter match. Framförallt lagets defensiv har imponerat på slutet då man bara släppt in 1 mål på lagets 6 senaste matcher. Man är dessutom uppe i 14 raka matcher utan förlust nu och jag har väldigt svårt att se hur Huesca ska kunna störa Elche här. Elche slog senast Sporting Gijon på bortaplan med 0-2 och före det hade man två raka 0-0 matcher mot topplaget Cordoba på hemmaplan och Las Palmas på bortaplan. Det är framförallt på hemmaplan som laget dominerar sina matcher och resultatraden 11-1-0 och målskillnaden 25-6 talar sitt tydliga språk. Enda poängtappet kom alltså i senaste hemmamatchen mot topplaget Cordoba där matchen slutade 0-0. Nu är laget revanschsugna och vill återigen vinna inför sina hemmafans igen och mot Huesca ska laget ha mycket goda chanser till det!

Huesca är som sagt inblandat i bottenstriden i allra högsta grad men om man ser till formraden så har laget 3 segrar och 2 förlust på lagets 5 senaste matcher. Jag drar dock inte så stora växlar av det då samtliga dessa 5 matcher har varit mot lag på den nedre halvan i tabellen och nu ställs man mot serieledarna och giganterna Elche som är helt outstading på sin hemmaplan dessutom. Huesca har problem i sitt bortasspel och resultatraden 3-2-8 och 11-18 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Man har 1 seger på sina 10 senaste bortamatcher och 2 oavgjorda på övriga 9 matcher, resten är förluster. Värt att nämna är att både segern och en av de oavgjorda bortamatcherna är tagna mot lag på nedre halvan…

Elche dominerar i sina matcher på hemmaplan och ett bottengäng som Huesca ska inte kunna hota dem här. Elche bör vinna den här matchen väldigt enkelt!