Match på Martínez Valero idag och viktiga poäng på spel när Elche gästas av Getafe. Båda lagen ligger i botten av tabellen och hade mått väldigt bra av en trepoängare här. Tycker dock det är fördel för hemmalaget, trots att Getafe skrällvann på Mestalla senast.

  • Match: Elche – Getafe
  • Spel: Elche
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 2,5/10
  • Spelstopp: 17:00

Elche har gjort det helt ok som nykomlingar och placerar sig på en 16:e plats för tillfället, med två poäng till godo på Valladolid under nedflyttningsstrecket. Jag trodde man skulle få det betydligt svårare i högstaligan än man haft, men man har kommit samman och verkligen spelat som ett lag. Framförallt så är det defensiven som varit riktigt bra där man endast släppt in 42 mål på sina 31 matcher. Man får faktiskt berömma mittback Botía en smula, trots att jag aldrig gillat honom, då han gjort en fullt godkänd säsong så här långt. Endast två mål har man släppt in på sina fyra senaste matcher, men likväl så har man bara skrapat ihop tre poäng på dessa matcher. Det vittnar en del om att offensiven inte är särskilt vass, och man är även det lag i la liga som gjort minst mål framåt. Jag tycker egentligen inte att man har en särskilt dålig uppsättning anfallare, men hela laget spelar ganska defensivt och då blir det inte många mål framåt. Men idag måste man släppa på handbromsen lite och när man spelar på hemmagräs så förväntar jag mig ett lite offensivare hemmalag. Tre poäng är extremt viktiga idag och man kan inte nöja sig med ett ytterligare kryss på kontot.

Hemmalaget får tillbaka en del viktiga spelare från skador till dagens match och saknar endast Álvaro Giménez samt Edu Albacar.

elche1

Getafe hade inte vunnit på flera månader innan man helt plötsligt skrällvann mot Valencia i förra omgången, i en match som slutade 1-3 på Mestalla. Man fick ett tidigt mål i baken men efter två snabba mål så kunde man vända på matchen och hålla ut. Jag tycker väl inte att man imponerade särskilt mycket och man var även tillbakapressade under stora delen av matchen. Lafita står för ett otroligt snyggt 1-1 mål och det målet gör han inte om på väldigt många försök. Men Getafe kan inte nöja sig med den vinsten då man fortfarande ligger väldigt pyrt till i botten av tabellen, man måste gå för tre pinnar här. Getafe har nämligen ett väldigt tufft spelprogram kvar och jag tror man ser sin chans till en vinst här med lite vind i seglen. Men till skillnad från Elche så tycker jag inte att Getafe uppträder som ett lag ute på planen, något som jag tror blir avgörande här. Det är väldigt många som ser ut att spela för sig själva och det håller inte i en bortamatch mot ett väldigt organiserat Elche.

Hos gästerna stryker vi Mosquera då han är avstängd, sedan tidigare har man även Moya, Gavilan samt Castro på skadelistan.


Elche känns som det stabilare laget av dessa två och jag tror att hemmaplan kommer fälla avgörande idag. Getafe imponerade inte trots vinsten senast och jag tror man kommer få glida hem till huvudstaden utan några poäng med sig. Luktar målsnålt och jag säger 1-0 eller 2-0 till hemmalaget. Mindre insats på den raka ettan!

/e@sy