En match i spanska ligan i kväll och den utspelar sig på Martinez Valero mellan Elche och nykomlingen Eibar. På förhand kanske det här känns som målsnål tillställning, men jag tror faktiskt vi kan få se minst ett par mål här.

  • Match: Elche – Eibar
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Elche gör sin andra raka säsongen i la liga och har öppnat helt ok med en förlust, ett kryss och en vinst så här långt. Förlusten kom i öppningsmatchen mot Barcelona på bortagräs, och det är en förlust som inte är så mycket att snacka om. Nu fick man spela 45 min med en man mer, men man skapade ändå inte särskilt mycket på Camp Nou. Men i de två övriga matcherna så har det varit bättre fart från laget, då man stött på Granada (1-1) och Rayo Vallecano (3-2). Man har alltså gjort fyra mål framåt på de två senaste matcherna, vilket är viktigt för ett lag som hade stora problem med målskyttet förra säsongen. Men samtidigt så tycker jag inte att man spelar lika tajt i försvaret längre. Mittback Botia försvann inför den här säsongen och man har inte direkt värvat in någon kanon som ersättare. Chilenaren Enzo Roco har lånats in och tillsammans med Lomban så bildar man knappast ett av de starkaste mittlåsen i ligan. Det var stundtals mycket virrigt mot Rayo och även mot Granada så tycker jag att man släppte till lite väl farliga lägen.
Inga större avbräck hos hemmalaget till kvällens match.

Elche_200x200sdeibar

Eibar är nykomlingar i la liga och har öppnat med en vinst och två förluster på sina tre matcher. Vinsten kom i derbyt mot Sociedad (1-0) och sedan har man åkt på pumpen mot både Atletico Madrid (1-2) och nu senast Deportivo La Coruna (0-1). Jag såg stora delar av matchen mot Deportivo senast, och 0-1 speglar knappast matchbilden där. Eibar hade det mesta i chansväg och hade man bara haft lite bättre skärpa i avslutningarna så hade man fått med sig en pinne där. Man lär nog spela på kontringar idag och även fast man inte har några stjärnlirare framåt så är man inte alls ofarliga. Anfallaren Ángel har fått dåligt med speltid de senaste säsongerna där han tillhört både Levante och just Elche. Det är en spelare som helt klart kan få en nytändning med lite speltid, vilket han ser ut att få i Eibar. Sedan har man även plockat in Dani Nieto från Barcelona B. En av de bättre hos katalanerna förra säsongen och här finns det helt klart en utvecklingspotential. Vidare så har vi även Derek Boateng och Dejan Lekic i laget, där den senare inte kommer till spel ikväll.
Förutom Lekic stryker vi även Didac, Irazusta, Añibarro och Manu del Moral.


Elche ser ut att gå lite mer på offensiven än vad man gjorde förra säsongen och det har öppnat upp matcherna man spelat på slutet. Får vi se ett liknande spel i afton så ska vi nog kunna få se minst ett par mål här också. Vi testar därför en mindre insats på över 2 mål i matchen, där det är insatsen tillbaka på exakt två mål.

/e@sy