Martínez Valero är spelplats för kvällens möte mellan Elche – Deportivo i spanska La Liga. Viktiga poäng på spel och jag förväntar mig en tuff och jämn match idag. Med ”rätt” domare vid rodret så borde vi få se en hel del kort här.

  • Match: Elche – Deportivo
  • Spel: över 70,5 varningspoäng
  • Odds: 2,25 @ unibet
  • Insats: 3/10  units
  • Spelstopp: 22:00

Elche har tagit 108 kort (103 gula + 5 röda) hittills under säsongen vilket innebär ett snitt på dryga 3,3 kort per match. Kikar vi till gästande Deportivo är siffran 99 kort (95 gula + 4 röda) och det ger oss ett snitt på exakt 3 kort per match. Det tidigare mötet lagen emellan under säsongen slutade med en 1-0 seger för Deportivo i en match där vi fick se 7 gula kort. Men dagens match känns betydligt mer laddad och dessutom har vi en kortgladare domare vid pipan den här gången.

Båda lagen har massor att spela för då Elche placerar sig på en 15:e plats med 34 poäng och Deportivo är strax under nedflyttningsstrecket på en 18:e plats med 29 poäng. Elche har chans att göra ett litet ryck från bottenstriden och Deportivo har möjlighet att kliva upp på säker mark. Lagen kommer med andra ord gå för tre poäng idag och det tycker jag är något som gynnar kortspelet. Svänger det mycket innebär det oftast att spelare hamnar lite på efterkälken ute på planen, vilket brukar leda till varningar.

Elche_200x200deportivo_200x200

Domare i matchen är Alfonso Álvarez Izquierdo, enligt mig en av ligans absolut sämsta domare. Han snittar runt 6,5 kort per match den här säsongen och har en förmåga att balla ur när det blir tuffa matcher, som jag tror det kan bli ikväll. Kortformen är bra hos Izquierdo som slängde ut 7 kort i sin senaste match mellan Getafe – Levante, och gången innan det blev det 11 gula + 1 rött mellan Granada – Celta Vigo.


Tuff och jämn match att vänta där båda lagen mer än gärna vill lägga beslag på tre poäng. Jag tror det kommer smälla en del där ute idag och då lär nog inte Izquierdo vara sen med att slänga upp korten. Det ska även nämnas att vi har ett koppel av spelare tillbaka från avstängningar i den här matchen, som kan ta en varning utan att riskera ytterligare avstängning. Testar en insats strax under medel på över 70,5 varningspoäng.

Varningspoäng hos unibet innebär 10 poäng för ett gult kort och 25 poäng för ett rött kort. Maximala antal poäng en spelare kan få är 35 poäng.

/e@sy