En fredagsmatch i segundan denna vecka då Elche och Barcelona B drabbar samman. Ena laget har en del skador som stör och det tror jag kommer drabba en redan dålig defensiv.

  • Match: Elche – Barcelona B
  • Spel: Elche över 1,5 mål
  • Odds: 1,81 betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Elche leder fortfarande segundan och nu är inte avancemanget till primera division särskilt långt borta med fem omgångar kvar att spela. Man har 11 poäng ner till Alcorcon på en tredjeplats och det ska inte finnas på kartan att man tappar det nu på sluttampen. Men givetvis vill man säkra avancemanget så fort som möjligt och jag tycker man ska ha väldigt goda chanser mot ett Barcelona B som saknar en del tongivande spelare. Formen är väl inte helt hundra och inte heller har man gjort särskilt många mål de senaste matcherna, men en stark bortavinst mot Villarreal (3-2) senast kanske löser några knutar i anfallsspelet. Nu ställs man dessutom mot ett av ligans sämsta försvar och då tror jag att man sätter minst två baljor.

Inga bekymmer hos hemmalaget som har samtliga spelare tillgängliga.

Barcelona B ligger på övre halvan av tabellen och har sex poäng upp till Las Palmas på en sjätteplats. Nu spelar det mindre roll för laget då man ändå inte får kvala upp till högstaligan och det kan givetvis innebära att man har lite brist på motivation så här på slutet av säsongen. Man kommer in här med en bra form där man är obesegrade i fem raka matcher och man har heller inte släppt in särskilt många mål som man gjort tidigare på säsongen. Men man har mött riktigt dåligt motstånd på slutet och därför drar jag heller inga större växlar på att man hållit hyfsat tätt bakåt. Med sina 63 insläppta mål under säsongen så är man tillsammans med jumbon Xerez de lag som släppt in flest mål i segundan.

En del avbräck hos bortalaget som saknar målvakt Oier samt sin bästa back Planas här. Vidare så saknas Sergi Roberto och Luis Alberto på mittfältet och även anfallaren Cristian Lobato.


Elche har en väldigt bra chans att ta ett stort steg mot la liga här och jag tror inte man blåser den chansen. Samtidigt så har Barcelona B en del riktigt fina spelare offensivt och därför tycker jag det är bättre att spela hemmalaget över 1,5 mål än den raka ettan. För Barcelona har ingen bra defensiv och den blir knappast bättre av att Planas saknas.

/e@sy