Tidiga matchen från spanska La Liga hittar vi på Martínez Valero där nästjumbon Elche gästas av Atletico Madrid. Under fjolårsäsongen tror jag inte att det här mötet bjudit på någon större underhållning, då lagen var extremt skickliga i defensiven. Men det är andra tider nu och jag tror vi får se en ganska öppen match här.

  • Match: Elche – Atletico
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Elche ligger som sagt nästjumbo i serien just nu och har endast segerlösa Cordoba efter sig. Även förra säsongen krigade man i botten av tabellen, men till slut var det ett fint försvarsspel som räddade kvar laget. Det försvarsspelet finns inte kvar längre då Elche kliver på mycket hårdare offensivt och svingar chanser med sitt motstånd. Det kan vara en bra idé om man tar till vara på sina chanser, men det har inte Elche gjort hittills denna säsong. Förra förlustmatchen mot Sociedad (0-3) var ett typexempel på detta då Elche skapade minst lika många heta lägen, men inte fick in bollen. Nu är det hemmaplan och det förväntas mycket folk till Martínez Valero, och då förväntar jag mig även ett offensivt hemmalag. Laget är pressade i botten av tabellen och med tanke på Atleticos bortafacit så här långt ska man inte vara allt för skrämda. Cupmatch har spelats tidigare i veckan där det blev mållöst på bortagräs mot Valladolid. Men det var ett reservbetonat lag som kom till spel och lagets stora skyttekung Jonathas (6 mål) stannade hemma. Hemmafacit för Elche den här säsongen är inte direkt strålande, men laget har visat fin form på slutet med en vinst mot Espanyol (2-1) och ett kryss mot Cordoba (2-2). Som ni ser har man gjort en del mål framåt på dessa matcher, men även släppt in en del.
Inga nya skadebekymmer för hemmalaget som fortsatt saknar Aarón och målvakt Herrera.

Elche_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid har inte övertygat allt för mycket hittills denna säsong trots att man skuggar precis bakom Barcelona och Real Madrid. Under fjolårssäsongen var man väldigt slipade defensivt och släppte endast in 26 mål på 38 matcher. Nu har man redan släppt in hälften av dessa mål på enbart en tredjedel av säsongens matcher. Man är inte lika bra defensivt efter förlusterna av Courtois och Filipe Luis, det ska erkännas. Moya och Siqueira har gjort det hyfsat så här långt som ersättare, men man är klassen sämre. Nu har man ju även Miranda på skadelistan vilket gör laget ännu svagare defensivt. Brassen brukar vara säkerheten själv på mittbacken bredvid Godin och det är något som Atletico levde extremt gott på förra säsongen. Kikar vi då offensivt så ligger man i fas om vi jämför med fjolårssäsongen, så tappet av Diego Costa kanske inte gjort så mycket trots allt. Det är fler spelare som kliver fram nu och målskyttet är även väldigt utspritt i ”Atleti”. Mandzukic toppar den interna skytteligan på fem strutar och efter honom hittar vi Griezmann på tre fullträffar, två spelare som värvats in för att göra just mål.
Förutom Miranda stryker vi även vänsterback Ansaldi. Mario Suarez är tillbaka från skada och finns med i matchtruppen.


Under förra säsongen är jag övertygad om att Elche satt upp ett handbollsförsvar här och försökt utnyttja någon fast situation som dyker upp, men så jobbar laget inte längre. Man vill spela en offensivare fotboll nu och det innebär givetvis att man blottar sig mer bakåt. Kikar vi på de sex senaste matcherna lagen emellan så har det blivit minst två mål i samtliga av dessa. Över 2 mål (goal line) får sig därför en medelinsats, där vi har pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy