Spansk fotboll hela veckan lång och idag bjuds vi bland annat på matchen mellan Elche och Athletic Bilbao. Gästerna fortsätter visa upp ett stabilt spel och man ska ha goda chanser till att plocka med sig tre poäng hem till Baskien.

  • Match: Elche – Athletic
  • Spel: Athletic
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Elche ligger farligt nära nedflyttningsstrecket där man just nu endast har två poäng till godo på Getafe under strecket. Det som krånglat säsongen igenom har varit målskyttet och med sina 24 fullträffar så är det bara jumbon Betis som producerat färre mål framåt. Man saknar en ordentlig stjärna i de främre ledet där Corominas är lagets bästa målskytt på blygsamma fyra baljor. Men det ska sägas att Elche prioriterat försvarsspelet den här säsongen, vilket jag anser vara ganska smart när man är nykomlingar. Man svävar sällan iväg ute på planen utan ser alltid till att man har bra täckning hemåt, vilket oftast leder till ganska tråkiga och händelsefattiga matcher. Men idag är det hemmaplan och då måste man ändå släppa på tyglarna lite och bjuda upp till dans, något som är farligt mot ett såpass skickligt lag som Athletic. Formen är inte särskilt bra där man endast tagit en poäng på de tre senaste matcherna, detta mot ganska blekt motstånd.

Hos hemmalaget börjar vi med att stryka Sapunaru som är avstängd efter ett rött kort senast. Inte heller Alvaro eller Albacar kommer till spel då man går skadade.

athleticmuniain

Athletic Bilbao går mot en kanonsäsong där man har ett ordentligt grepp om den åtråvärda fjärdeplatsen just nu. Hela åtta poäng har man ner till Sevilla och fortsätter man plocka poäng i samma takt som nu så får man kvala sig ut i Champions League nästa säsong. Man har en tydlig spelidé i det här laget och det är framförallt passningsspelet som bidragit till den fina poängskörden. Man är väldigt komfortabla med boll och tröttar oftast ut sitt motstånd ju längre matcherna lider. Men man är även väldigt kontringsskickliga och med spelare som Susaeta och Muniain (bilden) längs kanterna så blixtrar det till när baskerna vänder på spelet. Sedan finns det en jävla lagkänsla hos Athletic och man vet om att det inte funkar att gå på halvfart för att ta poäng. Man kommer från en stabil hemmavinst mot Getafe där jag tycker att man hade bra kontroll trots att siffrorna stannade vid 1-0. På bortagräs är man nu uppe i fem raka matcher utan förlust och man har verkligen förbättrat spelet på resande fot sedan början på säsongen.

Hos gästerna stryker vi Ibai Gómez, Kike Sola och även Gurpegui som skadade sig senaste ligamatchen. Viktigt för anfallet är att Aduriz finns tillgänglig igen efter avstängning.


Athletic är det klart bättre laget av dessa två och det faktum att Elche har hemmaplan idag tror jag bara gynnar gästerna ännu mer. Man kan spela lite avvaktande och kontraslå ett Elche som är i stort behov av poäng. Blir därför en insats strax under medel på den raka tvåan till 1,95 hos bet365.