Idag kom spelschemat till La Liga 16/17 och det är dags för de spanska lagen att finslipa på formen inför premiären i slutet av augusti. Real Betis har tagit en kort tripp till Marbella och ska där ställas mot El Palo i en träningsmatch ikväll. Det skiljer många divisioner mellan de här två lagen och det borde visa sig ute på planen.

  • Match: El Palo – Real Betis
  • Spel: Real Betis -1,5, -2,00
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

El Palo är ett lag som håller till i Malaga och går nu in på sin andra raka säsong i Tercera Division, vilket är den spanska fjärdeligan. Tercera Division innehåller sammanlagt 360 lag uppdelat på 18 grupper så det är ingen större klass på lagen i den ligan om man inte tillhör den absoluta toppen. El Palo hamnade precis utanför playoff-platserna förra säsongen och ställdes bland annat mot Malagas b-lag som tillhörde toppskiktet. På tal om Malaga så hade man faktiskt den gamle räven Apoño i truppen förra säsongen, men han har nu försvunnit tillsammans med en hel del andra namn. Truppen innehåller just nu endast 17 spelare och man har hämtat tre nyförvärv inför den här säsongen från klubbar av samma klass. Precis som hos Betis gör man sin första träningsmatch för säsongen och eftersom matchen spelas på Estadio Marbella så har man heller ingen fördel av hemmaplan.

betis_180x180160px-CD_El_Palo

Betis hade en ganska ojämn fjolårssäsong men placerade sig ändå på en 10:e plats som nykomling vilket jag tycker man borde vara nöjda med. Den här säsongen siktar man högre och jag tycker att laget ser aningen starkare ut även fast mittfältaren N’Diaye lämnat för Villarreal, vilket var en väldigt nyttig spelare. Ingen jättevärvning in i laget hittills men en del intressanta spelare som säkerligen kan blomma ut. Den största förändringen är på tränarposten där Gustavo Poyet kommit in och det tror jag spelar roll när det nu vankas träningsmatcher. Betis trupp är stor just nu och vill man ha en plats i laget inför säsongen så gäller det att visa framfötterna i träningsmatcherna, det går inte att leva på gamla meriter med en ny tränare. Man har med sig tre spelare från b-laget som säkerligen kommer få lite speltid, men i övrigt finns många tunga namn med.

Det skiljer tre divisioner mellan dessa lag och det lag som Betis har med sig inför kvällens match ska städa av det här motståndet alla dagar i veckan kan jag tycka. Det blir säkerligen en hel del byten i matchen och även där har Betis en klar fördel i form av betydligt bredare trupp. Vi testar spel på Betis -1,5, -2,00 här men håller ner insatsen då det trots allt är första träningsmatchen för de grönvita.

/e@sy