Det är lördag och det är en dag fullspäckad med Bundesliga fotboll. Vi siktar in oss på den sena matchen mellan Eintracht Frankfurt och Borussia Mönchengladbach. Gästerna har tre raka vinster och hoppas givetvis att man ska lyckas förlänga den sviten med ytterligare en vinst. Det tror jag att dem gör! 

  • Match: Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach
  • Spel: Mönchengladbach (pengar tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:30

För tillfället ser det tungt ut för Eintracht Frankfurt, man har fyra raka matcher utan vinst och har bara lyckas åstadkommit ett mål på dessa fyra matcher. Det såg annorlunda ut för ett par omgångar sedan, då såg anfallsspelet riktigt bra ut och man hade gjort tio mål på bara två matcher. Sedan förra säsongens skyttekung Alexander Meier kom tillbaka efter skada så ser det ut som att medspelarna förlitar sig lite väl mycket på att han ska fixa biffen. Visst, han blixtrade till i sin comeback och gjorde hattrick. Men i de andra matcherna har han inte sett så där bländande bra ut som han var säsongen 2014/2015, det gäller att flera spelare vågar ta tag i det. Frankfurt är fortfarande obesegrade på hemmaplan med raden 1-2-0 men man har stött på ganska så mediokert mostånd.

Man får vara utan japanen Makoto Hasebe till dagens match eftersom han har fått spelledigt.

eintracht_200x200mönchengladbach

Desto bättre ser det ut för Borussia Mönchengladbach, de hade fem raka förluster i inledningen av säsongen och tränaren Lucien Favre avgick. Med nya tränaren Andre Schubert har man vunnit tre raka ligamatcher, man har en målskillnad på nio gjorda och tre insläppta. Spelet ser redan mycket bättre ut både offensivt och defensivt, på dessa tre matcher har man inte släppt in något spelmål utan samtliga tre insläppta är från straffpunkten. Det är mycket tack vare att man fått tillbaka Alvaro Dominguez som bidrar med lugn och är absolut den bollskickligaste i en annars så stabbig backlinje. En som verkligen har tagit sig åt av kritiken han fick i början av säsongen är brassen Raffael, han är inte alls lika självisk som han var innan och det har gett utdelning. Han har inte bidragit med mål utan med målgivande passningar, fem stycken hittills. På mittfältet har Schubert gett ynglingen Mahmoud Dahouda chansen från start och han visat att han ska vara kvar där. Han funkar ihop med defensiva Granit Xhaka på mittfältet och har visat att han kan bidra offensivt.

Avbräcken till dagens match är Nico Schulz, Patrick Hermann och Martin Stranzl som alla är skadade. Sen är Marvin Schulz osäker för spel p.g.a sjukdom och även Granit Xhaka p.g.a problem med fotleden.


Jag tror att Mönchengladbach tar sin fjärde raka vinst, mycket på grund av att anfallsspelet hos Frankfurt inte riktigt fungerar och att gästerna har äntligen fått ordning på sitt försvarsspel. Hittade oddset 2,05 hos unibet på Borussia Mönchengladbach vinst och pengar tillbaka vid oavgjort som jag tycker är väldigt spelvärt. Insatsen blir över medel.