Valencia har tagit sig till de norra delarna av Spanien där man idag ställs mot ett formstarkt Eibar. Det brukar bli bra drag när baskerna spelar på hemmagräset och jag tror vi får se en del mål i afton.

  • Match: Eibar – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Eibar har gjort det riktigt bra som nykomlingar och parkerar på en 9:e plats för tillfället med 20 inspelade poäng. Laget har faktiskt plockat mer poäng på bortagräs än hemma i Baskien, vilket inte förvånar mig särskilt mycket. På resande fot spelar man ganska defensivt och ser till att ligga rätt i positionerna, vilket man inte gör hemma på Ipurua. Här brukar laget svinga vilt och det fick vi verkligen se i senaste hemmamatchen mot Almeria. Chanserna haglade åt båda håll och när dimman lagt sig hade vi 5-2 på resultattavlan till Eibars fördel. Får vi se ett lika offensivt hemmalag i afton så ska vi nog kunna få en del mål här, för Valencia är ett mycket kontringsstarkt lag.
Hos hemmalaget stryker vi skadade Jaime och sätter ett frågetecken för Saúl.

sdeibarValencia_200x200

Valencia hoppade tillbaka på vinnarspåret senast då laget slog tillbaka Rayo Vallecano med 3-0 hemma på Mestalla. Men innan det hade man lite problem och framförallt på bortagräs har det grusat lite i spelet. Endast en vinst på de fem senaste bortamatcherna och på dessa fem matcher har laget släppt in åtta mål. Insläppta mål blev det även i veckans cupmatch mot Rayo, i ett målkalas som slutade hela 4-4. Valencia har mycket fina spelare offensivt och det lär ges ytor idag när Eibar kliver på framåt. Piatti, Alcacer, Feghouli, Negredo och Rodrigo framåt innebär att Valencia inte ska behöva gå mållösa.

Hos gästerna stryker vi avstängda André Gomes. I övrigt har man inga jättestora bekymmer.


Eibar har spelat helt respektlöst som nykomlingar och med tanke på formen så är man inte alls borta här. Men på hemmaplan kliver man fram lite väl mycket och det kan även bli lagets fall idag. Hur det än går på 1×2 så tror jag att vi kan få se en del mål här och testar en insats strax under medel på det.

/e@sy