Vi tar oss till Baskien under söndagen och lilla Ipurua, som är hemmaplan för Eibar. Hit kommer Valencia på besök som nyligen gjorde ett skifte på tränarposten i hopp om att få fart på grejerna. Men Valencia blev utslagna ur Champions League tidigare i veckan och jag tror de blir jobbigt även här.

  • Match: Eibar – Valencia
  • Spel: Eibar 0.0 (asian handicap)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Eibar fick en gratisplats i La Liga den här säsongen och många, inklusive jag själv, trodde att dem skulle få det otroligt jobbigt. Men laget har kommit ihop som just ett lag och bevisat att de kan spela riktigt bra fotboll. En niondeplats på samma poäng som åttan Valencia hade nog inte många räknat med så här långt in på säsongen. Nu har laget två raka förluster på kontot, men jag tror inte att formen är på väg nedåt. Näst senast blev det förlust på hemmagräs mot Real Madrid (0-2) där baskerna gjorde en riktigt bra insats, och förra omgången blev det torsk på bortagräs mot Real Sociedad (1-2). Nu vänder man hem mot Ipurua igen och här har laget varit starka under säsongen med facit 3-2-2. Förlusterna har kommit mot Atletico Madrid samt Real Madrid, och nu väntar betydligt lättare motstånd i mina ögon.
Skadeläget ser bra ut hos Eibar som endast saknar mittfältaren Eddy och målvakt Jaime, vilket inte är några avbräck alls i mina ögon.

sdeibarValencia_200x200

Valencia har det stormat kring den här säsongen och det är inte särskilt konstigt då laget placerar sig som åtta i La Liga. Hos en klubb som Valencia förväntar man sig mer och det innebar att de gjorde ett tränarskifte nyligen. Gary Neville har nu tagit över rodret och han kunde definitivt fått en bättre start på sin spanska tränarkarriär. Nu tog Valencia en pinne på hemmaplan mot Barcelona (1-1) förvisso, men då satt Neville på läktaren. I den avgörande CL-matchen mot Lyon hade han ansvaret och där föll spanjorerna oväntat med 2-0 hemma på Mestalla. Publiken var allt annat än glada över insatsen och lämnade arenan i god tid. Knappast något som lär stärka självförtroendet och till den här matchen har man ett gigantiskt avbräck i lagkapten Parejo. Han är hjärtat i detta Valencia och det är något som laget behöver i dessa dagar.
Förutom Parejo har Valencia även Gomes, Feghouli, Barragan, Rodrigo och målvakt Alves på skadelistan. En del tunga avbräck.


Jag tycker Eibar spelat bra på slutet trots två raka förluster och nu får man en gyllene chans att hoppa upp på segerspåret igen. Valencia har en CL-match i benen och självförtroendet lär knappast vara på topp. När man dessutom saknar sitt hjärta på mittfältet så tror jag på torsk här. Eibar spelas med en medelinsats och vi plockar pengarna tillbaka vid oavgjort.

/e@sy