Omgång mitt i veckan från La Liga och jag tycker mig hittat ett bra spel i matchen mellan Eibar och Sporting Gijon. Gästerna reser till Baskien utan två ordinarie mittbackar och det tror jag innebär att vi får se två hemmamål här.

  • Match: Eibar – Sporting
  • Spel: Eibar över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Eibar har gjort det riktigt bra den här säsongen då laget placerar sig i mitten av tabellen med ett ganska betryggande avstånd ner till nedflyttningsstrecket. Stark prestation från ett lag som från början inte ens skulle spela i La Liga den här säsongen. Laget har varit nästan lika bra på resande fot som på hemmaplan under säsongen, men jag tycker fortfarande att det är hemma på Ipurua som man gör sina bästa matcher. De har utvecklat sitt passningsspel och brukar oftast sätta bra fart framåt. Nu har man inte vunnit på två raka hemmamatcher, men det har varit extremt taskig utdelning i matcherna sett till vad de presterat. En riktigt bra insats näst senast mot Real Madrid (0-2) som kunde inneburit en pinne, och senast dominerade man mot Valencia (1-1) utan att kunna döda matchen. Berjon missade en straff som kunde inneburit 2-0, och istället åkte man på ett sent kvitteringsmål. Idag tycker jag att vi har en sämre motståndare på andra sidan och då ska vi kunna få se två hemmamål i den här matchen.
Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget som endast saknar backen Junca och även målvakt Jaime sedan tidigare. En stark elva kommer ställas på planen idag!

sdeibarSportinggijon1

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och har väl gjort det jag förvänta mig av laget innan säsongen drog igång, en placering strax ovanför nedflyttningsstrecket och 15 inspelade poäng. Formen är definitivt inte den bästa då laget reser till Baskien med fyra förluster på de fem senaste omgångarna. Vinsten kom näst senast på hemmaplan mot Las Palmas (3-1) och det var ett rött kort på ölaget som bäddade för segern där, för det var en jämn match i övrigt. På resande fot har laget fyra raka förluster och det är förluster där man snittat exakt två insläppta mål per match. Senaste bortaförlusten kom mot Sevilla (0-2) och det var en match där Sporting höll stången väldigt länge. Men det var total dominans från Sevilla i den matchen och siffrorna borde nog varit de dubbla. Ytterligare en tuff bortamatch idag och extra tufft blir det utan försvararna Espinosa och Hernandez, som båda är avstängda. Två startspelare en normal dag och spelare som behövs om Sporting ska plocka poäng. Utan dessa två försämras helt klart defensiven!
Vi stryker även Guerrero, Canella samt Alvarez som har en del matcher innanför västen denna säsong.


Eibar spelade riktigt bra mot Valencia på hemmaplan och inte heller lagets senaste match mot Deportivo var särskilt dålig trots förlust. Det kommer bli full fart framåt för att jaga en trepoängare idag och mot ett vingklippt Sporting tror jag vi får se minst två hemmamål. Insats strax över medel på spelet!

/e@sy