Här tar vi oss till lilla Estadio Municipal de Ipurua för att bevittna lilla Eibar mot desto större Real Madrid. Trots storleksskillnaden, om vi ser till själva klubbarna, så är Eibar bara fyra poäng bakom marängerna i tabellen. Kan de skrälla här?

  • Match: Eibar – Real Madrid
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,775 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Eibar fick en friplats till La Liga den här säsongen då Elche hade ekonomiska bekymmer och åkte ner i Segundan. Innan säsongen drog igång så tippade jag Eibar väldigt långt ner i tabellen då jag tyckte, och fortfarande tycker, att truppen ser lite blek ut. De stora namnen saknas och man värvade in en del namn som var oprövade på den här nivån. Jag tänker då främst på Borja Baston som hade en strålande fjolårssäsong i Segundan, men som jag inte trodde skulle hålla i högstaligan. Han har definitivt bevisat att han håller med sex mål så här långt. På lån från Atletico Madrid så tror jag han är extra laddad idag. Det tror jag hela laget är och inför ett fullsatt Ipurua lär det bli full fart framåt. Det kan säkerligen innebära att man trycker dit ett par bollar på ett darrigt bortaförsvar, men det kan lika väl innebära att man blir straffade när spelet vänder.

Hos hemmalaget stryker vi idag Keko som är avstängd, vilket är ett avbräck offensivt. Eibar får även klara sig utan den skadade trion Verdi, Lillo samt målvakt Jaime. Det är dock inga större avbräck.

sdeibarrealmadrid_200x200

Real Madrid har darrat rejält på slutet och reser till Baskien med två raka ligaförluster i bagaget. Ingen bra insats i bortamötet mot Sevilla (2-3) följdes upp av en ännu sämre insats mot Barcelona (0-4). Marängerna har även hunnit med en resa till Ukraina där Shakhtar besegrades med 4-3 i Champions League. Real Madrid under Benitez handlade mycket om försvarsspelet i början på säsongen, där laget knappt släppte in några mål alls. Men vi kan ju lugnt påstå att den bilden ändrats nu med 10 (!) insläppta mål på de tre senaste tävlingsmatcherna. Av lagets 11 insläppta mål i ligan så har nio av dessa kommit i de fyra senaste ligamatcherna. Men blickar vi framåt så finns det krut nog att straffa Eibar både en, två och tre gånger. Jag tror det var viktigt för laget att få göra lite mål mot Shakhtar och framför allt tror jag det var viktigt för Ronaldo att få stänka dit två strutar. Med lite självförtroende i det offensiva spelet blir man giftiga idag.

Hos gästerna stryker vi idag Marcelo, Ramos, Varane och Jese som alla går skadade. Inte heller Isco kommer till spel då han är avstängd efter sitt röda kort mot Barcelona. Framåt har Real Madrid nog med krut för att täcka upp för Isco och Jese, men bakåt är det betydligt värre.


Jag tror på bra fart i den här matchen och Eibar lär se sin chans till att skrälla, då Real Madrid darrat på slutet och saknar en del defensiva spelare. Men som jag nämnde så kan ett offensivt hemmalag blir straffade när spelet vänder idag, och därför känner jag att över 3 mål i matchen är ett intressant spel. Insats strax över medel!

/e@sy