Ligafotbollen är äntligen tillbaka och ikväll beger vi oss till Baskien för att kika till mötet Eibar – Rayo Vallecano. Hemmalaget har inte vunnit en match på mycket länge, men det kanske är dags att bryta trenden mot ett vingklippt Rayo?

  • Match: Eibar – Rayo
  • Spel: Eibar 0.0 (asian handicap)
  • Odds: 1.775 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Eibar var en pigg nykomling i början på säsongen som överraskade många lag och placerade sig på övre halvan av tabellen. 10:e januari besegrade laget Getafe på hemmaplan med 2-1, men efter detta har det varit tvärstopp. Man är nu uppe i 10 raka matcher utan seger, uppdelat på 8 förluster och 2 kryss. Senast blev det ett oavgjort resultat på bortagräs mot Granada (0-0) och möjligen har det ingjutit lite självförtroende i truppen inför dagens uppgift. Eibar har halkat ner till en 14:e plats i tabellen och med endast tre poäng till godo på Levante under strecket så är laget i stort behov av en trepoängare här. Fyra raka hemmaförluster imponerar inte men vi ska komma ihåg att bland annat Barcelona (0-2), Atletico (1-3) och ett formstarkt Athletic (0-1) stått för motståndet. Idag är det lättare motstånd på andra sidan.

Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget där vi endast stryker anfallaren Ángel Rodríguez (6/0). Inget som helst avbräck ska sägas.

sdeibarvallecano_200x200

Rayo Vallecano har varit mycket upp och ner den här säsongen och med den spelstil som laget har så är det kanske inte särskilt överraskande. Man är otroligt beroende av att passningsspelet sitter i matcherna, annars kan det se rent bedrövligt ut. Planerna i norra Spanien brukar inte hålla bästa kvalité, så redan där tycker jag att Rayo är lite illa ute. Laget har plockat en del segrar på slutet men det har uteslutande varit hemma i huvudstaden där man har fyra raka vinster. På resande fot har det gått betydligt tyngre med fyra raka förluster på kontot. Nu har förlusterna kommit mot starkt motstånd, men med tanke på avbräcken hos gästerna idag så tror jag att Eibar blir en tuff nöt att knäcka.

Laget saknar två av sina absolut bästa spelare i Baptistao (22/7) och Trashorras (24/1). Baptistao tillför otroligt mycket i anfallsspelet och Trashorras är verkligen hjärtat i det här laget som kapten och pådrivare. Även mittback Amaya (13/0) saknas och även fast jag inte håller honom särskilt högt så har han spelat bra på slutet. Förutom denna trio stryker vi även Cobeño, Quini, Álex Moreno samt Pozuelo som inte får plats i matchtruppen.


Eibar är inte särskilt formstarka men jag tror att uppehållet kom väldigt lägligt så laget får samla ihop sig inför avslutningen. Rayo har inga vackra siffror på bortagräs senaste tiden och med två av sina bästa spelare borta så går jag på hemmalaget här. Medelinsats!

/e@sy