Den spanska cupfotbollen rullar vidare och ikväll tar vi oss till Baskien för att kika till returmötet mellan Eibar – Ponferradina. Hemmalaget ligger illa till och behöver pumpa in minst tre mål för att ta sig vidare. Full anfallsorder från start med andra ord och det borde öppna upp för två hemmamål i matchen.

  • Match: Eibar – Ponferradina
  • Spel: Eibar över 1,5 mål
  • Odds: 1,93 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Eibar har gjort det riktigt bra den här säsongen och placerar sig för tillfället på en 10:e plats i ligatabellen. I Copa del Rey har det dock inte gått lika bra, då baskerna har ett 3-0 underläge att vända på från det första mötet. Tränare Mendilibar ställde en reservbetonad elva på planen i hopp om att få med sig ett bra resultat inför returen, men det räcker inte mot ett lag som Ponferradina. Nu kommer han spetsa till startelvan i dagens retur och även fast han inser att det är en mycket tuff uppgift, så tror han på en vändning. Det bäddar för ett mycket offensivt Eibar idag och jag gillar det jag sett från laget hemma på Ipurua på slutet. Laget spelade ut Valencia i förra helgens ligamatch på hemmaplan, men fick otroligt nog nöja sig med en pinne till slut. Formen ser kanske inte så lovande ut om vi kikar till resultaten den senaste tiden, men vi ska komma ihåg att motståndet varit mycket bra. Så det oroar mig inte.
Mendilibar har tagit ut en relativt stark trupp där vi inte får se Jaime, Eddy Silvestre, Ekiza, Saúl, Capa, Juncà och Hajrovic idag. Saúl är helt klart ett avbräck framåt, men jag tycker det finns bra ersättare i dagens trupp.

sdeibarponferradina_180x180

Ponferradina värvade några riktigt starka namn för ett par säsonger sedan och det är ingen överraskning att laget är med och krigar om en playoff-plats i Segundan just nu. Men vill man ha chans att ta klivet upp i högstaligan så måste spelet på resande fot förbättras, för där har laget noll självförtroende för dagen. Av de 25 poäng som laget samlat på sig under ligaspelet så har 20 av dessa kommit på hemmaplan, där man är ruskigt starka. Det visade man även i första mötet mot Eibar där man anföll på bred front. Idag blir det ett annat spel, där Ponferradina säkerligen kommer ligga på försvar och sticka iväg på kontringar. En taktik som kan löna sig, men samtidigt så kan det bli darr på ribban om Eibar gör både 1-0 och 2-0.
Gästerna lämnar sin bästa anfallare, Yuri, hemma idag och det är ett tungt avbräck för offensiven då han toppar hela Segundans skytteliga. Man lämnar även backen Pavon och målvakt Santamaria hemma, vilket är två väldigt tunga avbräck defensivt. Inte heller Dani Suarez, Adan eller Andy kommer till spel på grund av skador.


Medilibar känns ändå lite optimistisk inför kvällens retur och det tror jag innebär en relativt stark elva från hemmalaget. Gästerna lämnar tre av sina absolut bästa spelare hemma och med ett uselt bortafacit är det inte alls omöjligt att Eibar vänder på steken i afton. Minst två hemmamål tror jag på och insatsen får ligga kring medel tills dess att startelvorna kommer ut.

/e@sy