Omgång mitt i veckan från La Liga där Malaga tagit sig uppåt i landet för att besöka Eibar på Ipurua. Hemmalaget har usel form för dagen och jag tippar på att man får det riktigt tufft även idag,

  • Match: Eibar – Malaga
  • Spel: Malaga 0.0, -0.5
  • Odds: 2.075 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Eibar fortsätter gå tungt för dagen och inkasserade ännu en förlust i senaste hemmamötet mot Rayo Vallecano (1-2). Eibar inledde mycket piggt i den matchen och tog rättvist ledningen på en straffspark. Men ju längre matchen led så tog Rayo över spelet med sitt fina passningsspel och segern var helt klart rättvis till slut. På de 10 senaste matcherna har Eibar skramlat ihop nio förluster och ett kryss, vilket innebär att laget nu är inblandade i bottenstriden med tre poäng ner till Almeria under strecket. Hemma på Ipurua har laget fem raka förluster med målskillnaden 2-9.

Hos hemmalaget stryker vi idag avstängda duon Piovaccari (14/5) och Raúl Navas (24/1), vilket är två tuffa avbräck. Sedan tidigare finns även anfallaren Ángel (6/0) på skadelistan.

sdeibarmalaga_200x200

Malaga ligger på en sjundeplats just nu och hade ett bra tillfälle att plocka in ett par poäng på Villarreal i senaste omgången. Men hemmamatchen mot Sociedad slutade 1-1 och laget har nu forfarande fem poäng upp till en europaplats. Jag tycker dock att Malaga stod för en stark insats mot Sociedad och ser vi till 90 minuter fotboll så var man det klart bättre laget. Malaga har ett mycket fint passningsspel och tog sig fram på ett mycket enkelt sätt i senaste omgången. Men det var lite slarvigt i den avslutande delen, så där finns det helt klart utrymme till förbättring. Nu saknas Samu Castillejo (avstängd) i dagens match som står för en hel del framåt. Men Malaga har en riktigt bra bredd framåt och det troliga är att Amrabat ersätter Castillejo och att Horta eller Javi Guerra kliver in på topp.

Förutom Castillejo stryker vi även Sergio Sánchez som är avstängd. Men med Angeleri tillbaka så är inte heller Sanchez något större avbräck. Sedan tidigare har vi Camacho på skadelistan och han kommer missa resten av säsongen.


Eibar var riktigt bra första kvarten mot Rayo, men sedan tycker jag att laget säckade ihop ordentligt. Malaga har precis som Rayo ett fint passningsspel och det tror jag kommer bli vägvinnande idag. Min peng går på bortalaget!

/e@sy