Copa del Rey rullar vidare under torsdagen där två formstarka lag drabbar samman på lilla Ipurua under kvällen. Gästerna lämnar sin bästa spelare hemma på ön och jag ger därför hemmalaget goda möjligheter att vinna den här matchen och skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen.

  • Match: Eibar – Las Palmas
  • Spel: Eibar
  • Odds: 1,85 @ betsafe 
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Eibar har gjort det mycket bra i ligaspelet denna säsong då laget parkerar på en 8:e plats i tabellen efter snart halva säsongen spelad. Mycket imponerande från ett lag som inte ens skulle spela i La Liga denna säsong, då de fick en gratisplats. I cupen var det många som räknade ut Eibar efter bortaförlusten mot Ponferradina med 3-0. Men laget vände på steken efter 4-0 på hemmaplan och avancerade alltså vidare till den här omgången. Laget är mycket formstarkt för dagen med två raka vinster på kontot och hela sex mål framåt. Men jag tycker även att laget stått för många fina insatser innan dessa vinster, utan att ha fått utdelning. Till dagens match har tränare Mendilibar tagit ut en stark trupp där de flesta nyckelspelarna finns med.
Vilas gör dock Ivan Ramis, Ander Capa och Dani Garcia. Sedan tidigare har man även skador på anfallare Mikel Arruabarrena och målvakt Jaime. Jag tycker att Eibar har en tillräckligt jämn trupp för att klara sig utan dessa spelare.

sdeibarlaspalmas_200x200

Las Palmas har visat lite form på slutet och tagit sig upp på en 16:e plats i ligaspelet efter sju poäng på de fyra senaste matcherna. Senast blev det poäng i den svåra bortamatchen på San Mames, men det var också ett blekt Athletic (2-2) man ställdes mot. I cupen tog man sig förbi Sociedad i förra omgången utan att direkt imponera. Tränare Quique Setién har sett cupmatcherna som ett gyllene tillfälle att ge samtliga speltid och det är något som han inte tänker ändra på inför kvällens möte. Förutom att det blir en hel del rotation så finns inte Jonathan Viera med i dagens trupp, vilket är ett blytungt avbräck för gästerna. Han har varit en av de absolut bästa spelarna för Las Palmas den här säsongen och bakom honom känns truppen aningen tunn.
Förutom Viera stryker vi även anfallaren Willian som går skadad.


Eibar har visat fin form på slutet och vill säkerligen ha med sig ett bra resultat inför returen på Gran Canaria. Truppen som tagits ut är riktigt bra och den ska kunna besegra ett Las Palmas utan sin bästa spelare. Vi testar en medelinsats på den raka ettan och fyller möjligen på om startelvorna ser bra ut.

/e@sy