Fredagsmatch i La Liga och den utspelar sig på lilla Ipurua där Eibar gästas av Las Palmas. Det har blivit en del målrika möten mellan dessa lag tidigare på säsongen och jag tror vi kan få se en del mål även ikväll.

  • Match: Eibar – Las Palmas
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Eibar har gjort det riktigt bra hittills denna säsong med tanke på att man inte ens skulle spela i La Liga från första början. En sjundeplats i nuläget och det är en placering som innebär kval till Europa League nästa säsong om de lyckas behålla den. Men det är otroligt tajt kring Eibar och formen är inte alls på topp hos baskerna. Kikar vi till de fem senaste matcherna så har det blivit fyra förluster och endast en trepoängare, så räkna med ett hungrigt och offensivt hemmalag idag. Hemma på Ipurua har man allt som oftast en stark offensiv som sällan går mållösa, vilket 12 mål på de fem senaste hemmamatcherna vittnar om. Men det innebär även att man blottar sig bakåt och där har Eibar sett aningen darriga ut på slutet, med bland annat tre insläppta mot Celta Vigo (2-3) senast. Las Palmas må ligga långt ner i tabellen, men det är inget dåligt lag.
Hos hemmalaget stryker vi idag backarna Ekiza, Ramis och Luna som går skadade. Inte heller offensiva Keko eller målvakt Jaime kommer till spel. Avbräck framför allt defensivt med andra ord, även fast Keko också är ett tungt avbräck.

sdeibarlas palmas_180x180

Las Palmas har inte haft någon större säsong så här långt och ligger just nu på en 18:e plats, vilket innebär nedflyttning i slutet på säsongen. Det är utan tvekan spelet på resande fot som ställt till det, där ölaget endast plockat tre poäng efter facit 0-3-9. Lite överraskande då jag tycker att Las Palmas är ett kontringsskickligt lag med mycket speed framåt. Precis som hos Eibar så kommer inte gästerna med någon vidare form efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Men man har stött på väldigt hårt motstånd och jag tycker att insatserna mot båda Sevilla (0-2) och Barcelona (1-2) var riktigt bra, så jag ser inte Las Palmas som helt formlösa. Jag förväntar mig att Eibar stormar framåt ikväll och det tror jag att gästerna kan utnyttja med kvicka kontringar.
Hos Las Palmas stryker vi idag backarna Castillano och David Simon som går skadade. Även mittfältarna Aleman, Hernan, Gomez och Javi Castellano går skadade. Inga direkta avbräck framåt i planen.


Eibar brukar bjuda på underhållning på hemmaplan och jag tror som sagt att vi får se ett väldigt offensivt hemmalag idag. Två lag som är i behov av en trepoängare och det borde öppna upp saker och ting. Vi testar därför en medelinsats på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy