Ett gäng matcher i den spanska andraligan idag och jag har fastnat extra för Eibar – Jaén. Ena laget saknar nästan hela sin ordinarie backlinje i den här matchen, något som måste sätta sina spår. Häng på!

  • Match: Eibar – Jaen
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,37 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Eibar håller till i Baskien och är nykomlingar i segunda division till den här säsongen. Man ligger just nu på en fjärdeplats i ligan och halvvägs in så tror jag man är väldigt nöjda med detta resultat. Men segundan är jämnare än på många år där Eibar endast har sex poäng ner till Mirandes på en nedflyttningsplats, så det gäller att man pumpar på. Hemma på Ipurua hade man en tveksam inledning på säsongen där man hade enorma problem med att göra mål, bara två baljor på de fem första hemmamatcherna. Men man verkar nu ställt in siktet och har 12 mål på de fem senaste hemmamatcherna. Formen är helt ok och även fast man åkte på torsk mot Numancia (1-2) i förra omgången så har man ändå plockat en del fina vinster på slutet, bland annat mot topplaget Deportivo la Coruna (2-1).

Inga större bekymmer hos hemmalaget som kan mönstra en stark elva.

eibar1

Real Jaén är precis som Eibar nykomlingar i segundan, detta efter 10 raka säsonger i den spanska tredjeligan. Man har klättrat upp till en 14:e plats i tabellen och det är mycket tack vare en väldigt fin form på slutet. I senaste omgången plockade man ner Alaves (2-1) på bortagräs och laget har faktiskt tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Men till dagens match har man enorma bekymmer i backlinjen och får pussla om rejält. Både mittback Servando och ytterback Cruz drog på sig sitt femte kort mot Alaves, vilket innebär att man är avstängda här. Som om inte det vore nog har man även backar Gaitan och Nino på skadelistan. Detta innebär att man har en ordinarie mittback tillgänglig och spelare som inte ens skulle följt med till Baskien får nu en startplats i försvaret. Det känns inte alls optimalt.

Förutom alla avbräck i backlinjen saknar man även mittfältare Quesada och anfallare Curto.


Med de bekymmer som bortalaget reser med så tycker jag att detta känns som ett klockrent spel. Jag väljer över 1,5 mål framför den raka ettan då Jaen har en väldigt giftig anfallare i Jona, som kan ställa till det om han vaknat på rätt sida. Bet365erbjuder fina 2,37 för det här spelet och det får sig en insats strax över medel!

/e@sy