Måndagsmatch från La Liga där vi beger oss mot Baskien och närmare bestämt Ipurua Stadion. Eibar har kalasform med tre raka segrar i ryggen och här tror jag man smäller in minst två mål på ett defensivt svagt Granada. Häng med!

  • Match: Eibar – Granada
  • Spel: Eibar över 1,5 mål
  • Odds: 2,08 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Eibar har stått för en fantastisk säsong så här långt då laget placerar sig på en 7:e plats i La Liga med endast två poäng upp till Sevilla på den sista europaplatsen. Helt otroligt egentligen med tanke på att truppen inte innehåller några större namn, men det här laget sliter hårt för varandra och spelar dessutom en väldigt fin fotboll. Formen är utmärkt då baskerna kommer in till den här matchen med tre raka segrar i ryggen, där Sporting Gijon (2-0), Betis (4-0) och Espanyol (2-1) stått för motståndet. Två av dessa vinstmatcher har varit på hemmaplan och det är även där som jag tycker att Eibar gör sina bästa matcher. Högt passningstempo och ett kreativt anfallsspel leder ofta till att man skapar en hel del chanser, och väl där finns det många i det här laget som kan sätta dit den. Kikar vi till de fem senaste hemmamatcherna så har Eibar bara misslyckats med att göra två mål mot Real Madrid (0-2) och Valencia (1-1). Real Madrid är ett mycket hårt motstånd och mot Valencia så skapades det en hel del chanser för att sätta tvåan, där vi även fick se en straffmiss från baskerna. Nu är det varken Real Madrid eller Valencia som står på andra sidan.
Hos Eibar stryker vi idag Arruabarrena, Escalante och målvakt Jaime som alla tre går skadade. Inte heller backen Pantic kommer till spel då han är avstängd. Inga direkta avbräck offensivt!

sdeibargranada_200x200

Granada kämpar i botten av tabellen där laget placerar sig på en 17:e plats för tillfället, med en poäng till godo på Rayo Vallecano under strecket. Jag tycker det finns ljusglimtar hos Granada och laget skapar alltid chanser i sina matcher, men bedrövliga avslut tillsammans med ett bedrövligt försvarsspel gör att man ligger där man ligger i tabellen. 36 insläppta mål innebär nästan ett snitt på två insläppta per match, då blir det svårt att plocka trepoängare. Endast Rayo Vallecano med sina 45 insläppta mål kan toppa den siffran. Nu vann Granada derbyt mot Sevilla (2-1) näst senast, men sedan åkte man till Camp Nou och fick stryk med klara siffror mot Barcelona (0-4). Kikar vi just till spelet på resande fot så har Granada släppt in två mål eller fler i sju av de 10 senaste bortamatcherna. Med tanke på hur Eibar brukar storma framåt hemma på Ipurua så har jag svårt att se Granada stå emot här.
Hos Granada stryker vi idag mittfältaren Rochina som är avstängd, vilket jag tycker är ett klart avbräck. Han är bra på att hålla i bollen och skapa ett lugnt. I övrigt inga större bekymmer.


Eibar har stått för riktigt bra prestationer på slutet och har gjort minst två mål i fem raka matcher om vi räknar med cupen. Nu är det en av ligans sämsta försvar som gästar och då tycker jag att vi ska få se ytterligare två mål. Högre insats på spelet!

/e@sy