Kvällens sena match från La Liga hittar vi i Baskien där nykomlingen Eibar tar emot Getafe. Det brukar kunna svänga bra när Eibar spelar på hemmagräset och därför har jag förhoppningar om en del mål i matchen.

  • Match: Eibar – Getafe
  • Spel: över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Eibar har gjort en strålande säsong hittills och placerar sig så högt som 8:a efter 17 spelade omgångar. Med tanke på att laget är nykomlingar och en väldigt liten klubb så är det riktigt starkt så här långt. Det kan tyckas lite konstigt att en nykomling samlar på sig fler poäng på bortagräs än på hemmaplan, vilket är fallet hos Eibar. Men för mig är det ingen större överraskning som sett en del matcher med Eibar under säsongen. På bortagräs spelar man oftast väldigt samlat och och satsar på kontringar, vilket inte är melodin på hemmaplan. Här går man oftast på ganska hårt framåt och det innebär att det oftast blir lite vilda västern. Till exempel har målsnåla Levante gjort 3 av sina 13 mål på bortagräs mot Eibar, vilket inte är någon slump.
Inga större skadebekymmer hos hemmalaget idag som endast saknar Jaime.

sdeibarGetafe_200x200

Getafe har inte haft någon större säsong så här långt och placerar sig på en 14:e plats i tabellen med 17 inspelade poäng. Förra säsongen hade man ett fint försvarsspel som verkar helt bortblåst den här säsongen. Nu har man inte direkt rosat marknaden i målskyttet heller, men jag tycker fortfarande försvarsspelet lämnar en del att önska. Getafe har plockat nästan lika många poäng på bortagräs som hemma och det är inget som förvånar. Man har en del vassa spelare att ställa om med och det kan komma väl till användning i dagens match. Yoda är tillbaka från skada och han röra på sig när spelet vänder.

Lång frånvarolista hos gästerna som saknar Lafita, Babá, Guaita, Aristeguieta, Cala och Lacen. Men jag tycker det finns täckning och ser inte dessa som några jättestora avbräck.


Som skrivet så brukar det kunna svänga bra när Eibar spelar hemma och det gör att jag tror på minst två mål här, vilket innebär insatsen tillbaka. Getafe öser inte direkt in mål men jag tycker bortaplan passar laget mycket bättre och tror man hittar målet idag. Insats strax under medel!

/e@sy