En fredagsmatch från La Liga och en mycket viktig sådan för Eibar som tar emot Espanyol hemma på Ipurua. Hemmalaget har usel form med fem raka förluster i ligaspelet och är nu inblandade i bottenstriden. Hurvida den sjätte raka förlusten kommer här eller inte bryr jag mig mindre i, men jag tror vi kan få se en del mål.

  • Match: Eibar – Espanyol
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Eibar hade en mycket pigg start på säsongen och fanns länge med på den övre halvan av tabellen. Men nykomlingar har ofta en tendens till att falla mot slutet och det har även lilla Eibar gjort – ett fritt fall. Kikar vi 10 matcher tillbaka så har baskerna förlorat åtta, vunnit en och spelat en oavgjord. Det innebär att laget nu halkat ner på en 17:e plats med endast en poäng till godo på Deportivo La Coruna under nedflyttningsstrecket. Det ska sägas att Eibar har ett ganska gynnsamt spelschema kvar med matcher mot Getafe och Cordoba, men med nuvarande form är ingenting givet. Eibar har haft problem med målskyttet under säsongen men har nu gjort mål i två raka matcher där Sevilla (1-3) och Valencia (1-3) stått för motståndet. Istället har man haft problem med försvarsspelet där sex mål släppts in under dessa matcher, och det kan bli samma visa idag. Eibar kommer försöka trycka på framåt när man har hemmaplan och det kan straffa sig rejält mot ett kontringsskickligt Espanyol.

Hos hemmalaget stryker vi idag Raúl Navas och Jaime Jiménez som går skadade. Inte heller Arruabarrena kommer till start då han är avstängd.

sdeibarespanyol_200x200

Espanyol har gjort en godkänd säsong och placerar sig just nu som 10:a i tabellen. Med 46 inspelade poäng har laget fortfarande chans att nå europaspel, men då kommer det krävas vinster framöver. Formen är god med poäng i fyra av de fem senaste omgångarna där det blev ett oavgjort resultat hemma mot Rayo (1-1) senast. Det var en match som Espanyol var det klart bättre laget i och en andra raka trepoängare hade inte alls varit orättvist. Bortaformen är fin hos laget som plockat två segrar och ett kryss på de tre senaste bortamatcherna. Vinster mot hemmastarka lag som Villarreal (3-0) och Granada (2-1) imponerar och sedan kryssade man även borta mot Levante (2-2). Som ni ser har samtliga dessa tre bortamatcher klivet över 2,5 mål och när Espanyol inte direkt har något att förlora så tror jag på en del mål även i afton. Sergio Garcia och Caicedo kommer bli hyperfarliga när gästerna vänder spelet.

I Espanyol stryker vi defensiva mittfältaren Cañas som åkte på ett rött kort senast. Även vänsterback Rubén Duarte lämnas utanför truppen. I övrigt inga som helst bekymmer.


Eibar är i stort behov av poäng och kommer nog kliva på ganska offensivt ikväll. Det gjorde man även i senaste hemmamatchen mot Sevilla och det slutade med 3-1 i baken efter 90 min fotboll. Vi kan nog få se en svängig match ikväll och då tror jag vi får se minst två mål i matchen. Testar en insats strax under medel på över 2 mål (goal line) där det är pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy