Vi beger oss till Baskien under söndagen för att kika till mötet mellan Eibar – Espanyol på lilla Ipurua. Hemmalaget har bra form för dagen med två raka segrar och dessutom har man gjort en hel del mål. Borde komma två till mot ett vingklippt Espanyol.

  • Match: Eibar – Espanyol
  • Spel: Eibar över 1,5
  • Odds: 2,23 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Eibar har gjort det riktigt bra hittills denna säsong då laget placerar sig på en 8:e plats i tabellen. Formen är det heller inget fel på då laget kommer in till dagens match med två raka segrar i ryggen, hemma mot Sporting (2-0) och senaste omgångens bortakross mot Betis (4-0). Eibar spelar en kvick fotboll efter backen och är lika bra att styra matcher som man är i kontringsspelet. Hemma på Ipurua tycker jag att laget gjort sina bästa matcher den här säsongen och man har gjort det bra på hemmaplan på slutet med 3-1-1 över de fem senaste. Förlusten kom mot Real Madrid (0-2) där Eibar bjöd på hårt motstånd och krysset mot Valencia (1-1) borde varit en stabil seger sett till matchbilden. Nu är det ett något svagare lag som kommer på besök och då tror jag att hemmalaget ordnar två mål. Två mål blev det även i veckans cupmatch mot Las Palmas (2-3) där Eibar skapade en hel del framåt. Inga större bekymmer hos hemmalaget idag som endast saknar anfallaren Arruabarrena och målvakt Jaime.

sdeibarespanyol_200x200

Espanyol har varit mycket upp och ner den här säsongen, precis som under fjolåret, och laget har även hunnit med att byta tränare. En 13:e plats i tabellen just nu och formkurvan pekar inte direkt uppåt. Samtidigt ska vi komma ihåg att laget stött på en del tuffa motståndare på slutet. Poäng hemma mot Barcelona (0-0) i senaste ligamatchen och därefter har man även hunnit med en cupmatch, mot just Barcelona (1-4). Två möten mot Barcelona på så kort tid borde sätta sina spår, för det blir en del springa i dessa matcher. Förutom risk för trötta ben så var det även oroande att båda Asensio och Caicedo linkade av mot Barcelona, två av lagets absolut bästa spelare offensivt. Det är frågetecken för dessa herrar inför dagens match och det hade varit gigantiska avbräck. Men det är inte bara framåt som Espanyol har problem. Victor Sanchez, som är en gigant på det defensiva mittfältet går fortfarande skadad och dessutom finns Canas på skadelistan. Lägg till en avstängning på mittback Gonzalez och jag tror Espanyol får det jobbigt idag.


Espanyol borde vara slitet efter dubbelderby mot Barcelona och med en del defensiva bekymmer i laget så tror jag på två hemmamål här. Vi sätter en insats strax över medel på spelet.

/e@sy