Gårdagen var ingen större succé på spelfronten men vi får chans till revansch idag när Eibar – Elche drabbar samman i La Liga’s måndagsmatch. Det har regnat hela helgen i Eibar och även under matchens gång kommer det vara nederbörd. Ett väder som helt klart kommer inbjuda till mer kamp än skönlir. Vi tar ett kortspel här!

  • Match: Eibar – Elche
  • Spel: över 5,5 kort
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Eibar har tagit 69 kort den här säsongen, uppdelat på 67 gula och 2 röda, vilket blir ett snitt på 3,1 kort per match över 22 omgångar. En ganska normal siffra i La Liga där domarna är väldigt generösa med korten. Kikar vi till matcherna hemma på Ipurua så har det blivit en hel del kort på slutet, då Eibar har en tendens att spela lite tuffare här. De fem senaste hemmamatcherna har korten slutat på 6, 3, 10, 7 och 6 till antalet. Vi har alltså klivit över dagens lina vid fyra av fem tillfällen. Eibar har gått riktigt tungt på slutet och jag tror därför vi får se ett extra taggat hemmalag idag.

Elche är ett av de lag som dragit flest kort i La Liga hittills denna säsong. 81 kort har det blivit så här långt där 76 varit av färgen gul och 5 röda. Det ger ett snitt på nästan 3,7 kort per match. Kikar vi till bortamatcherna för Elche så ser vi att det blir kortglada matcher väldigt ofta. De fem senaste bortamatcherna har slutat med 10, 8, 7, 6 och 4 kort. Precis som hos Eibar så har alltså fyra av fem matcher klivit över dagens lina.

sdeibarElche_200x200

Dagens domare är Eduardo Prieto Iglesias och det är en herre som inte alls brukar vifta runt med korten i vanliga fall. Han har ett snitt på 4,6 kort den här säsongen över 11 ligamatcher, vilket är relativt lågt i Spanien. Men han brusade upp rejält i förra matchen när han dömde Rayo – Deportivo, där det blev 9 gula kort till slut. Vi hoppas han håller samma nivå här, då ska vi kunna kliva över linan.


Dåligt väder, som vanligt i norra Spanien, tycker jag bäddar för det här spelet. Det är inga skönspelade gäng i normala fall och på ett regnigt Ipurua så tror jag på väldigt mycket kamp. Linan på 5,5 kort känns aningen låg idag och vi testar en medelinsats på detta.

/e@sy