Full omgång i segundan till helgen och jag har fastnat för matchen mellan Eibar och Deportivo La Coruna. Ena laget saknar en drös med försvarsspelare här och det vore konstigt om det här oddsen inte sjunker ju närmre matchstart vi kommer.

  • Match: Eibar – Deportivo
  • Spel: Deportivo (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Eibar är nykomlingar i segundan och har överraskat många lag inledningsvis på säsongen. Bland annat så är man ett av få lag som plockat ner Recreativo på bortagräs och man slog även Real Madrid B med tennissiffror nyligen.  Men Real var totalt under isen och Recreativo mötte man väldigt lägligt då topplaget saknade många spelare. Så jag drar inte allt för stora växlar på inledningen och dessutom så är det otroligt jämnt i segundan, där Eibar endast är tre poäng före Barcelona B på en 16:e plats. Formen är även dålig hos Eibar som kommer in här med två raka förluster på kontot där Mallorca (0-1) och Ponferradina (1-2) varit för svåra. Det brukar ju oftast vara så med nykomlingar att man sprattlar till i början på säsongen för att sedan sjunka i tabellen. Nu ställs man mot ett formtoppat Deportivo och här kommer man få slita hårt om man ska ha med sig några poäng.

Stora bekymmer i defensiven hos hemmalaget här som har hela tre backar avstängda. Berchiche (vänsterback) fick ett rött kort senast och även Castellano (högerback) samt Albentosa (mittback) missar matchen på grund av gula kort. Det här är ordinarie herrar alla tre och det kommer ställa till bekymmer i det bakre ledet.

deportivomarchena

Deportivo La Coruna är precis som Eibar nykomlingar i segundan, med skillnaden att Deportivo kommer uppifrån i seriesystemet. Man hade en ganska tam inledning på säsongen och givetvis tar det tid att spela ihop ett relativt nytt lag, som Deportivo tvingades till efter man åkte ur la liga. Men nu har man växlat upp på allvar och det är knappt så laget kommer ihåg hur man förlorar matcher, senaste förlusten åkte man nämligen på den 26:e oktoberTenerife blev för svåra på bortagräs. Efter den förlusten har man fem vinster och ett kryss på kontot och man har även plockat mer poäng på resande fot än på hemmagräs den här säsongen. Man lever stort på ett bra försvarsspel och som jag skrivit tidigare så har den gode Marchena verkligen fått en nytändning på äldre dagar. Han har varit otroligt bra inledningsvis på säsongen och är en stor anledning till att Deportivo endast släppt in 9 mål på sina 17 matcher. Nu har Marchena haft lite ryggproblem i veckan, men enligt rapporter så ska det inte vara någon fara för start.

Det har ljusnat på skadefronten för Deportivo men man får klara sig utan mittback Insua som är avstängd här.


Det borde bli väldigt svårt för hemmalaget här som saknar såpass många startspelare i backlinjen, dessutom så har man ingen vidare form. 1,80 på Deportivo med insatsen tillbaka vid oavgjort tycker jag därför känns som ett vettigt spel som måste testas med en insats strax under medel.

Blir även en mindre insats (2/10u) på över 2,5 mål i matchen med så många försvarare borta, finns till höga 2,20 hos bet365.

/e@sy